Home / Новини / Трогателна история с продължение: Какво се случи с Гойко, който сам се грижи за болния си баща?

Трогателна история с продължение: Какво се случи с Гойко, който сам се грижи за болния си баща?

Гойко и Петър получиха помощ от познати и непознати

Гойко се радва на лакомствата, които е получил от хора с добри сърца

Гойко се радва на лакомствата, които е получил от хора с добри сърца

Широка усмивка озари лицето на 8-годишния Гойко, който сам се грижи за своя болен баща. Хора с добри сърца помогнаха на семейството, което трудно свързваше двата края до преди броени дни.

Както Prekrasna.bg писа, Гойко се грижи сам за баща си, който е прикован на легло заради счупен крак. Двамата остават сами, след като майка му ги напуска.

„Прочетохме тъжната история във Фейсбук, а след това я чухме и по новините. Всички, които бяхме заедно, решихме да съберем пари и вместо да излизаме през уикенда, да помогнем на тези хора“, разказва пред сръбска телевизия млад мъж.

„Децата ми видяха Гойко по телевизията и ми казаха: „Мамо, нека помогнем на тези хора!“. Купихме подаръци и дойдохме тук, за да им ги дадем лично“, споделя майка.

Малкият Гойко вече не е сам и има подкрепата на десетки хора. Той най-много се радва на сладкишите и играчките, които е получил. Щастлив е, че има „голям телефон“ (таблет – ред. бел.). Кметът на Биелина пък му обеща ученическа стипендия и призова всички да помогнат, с каквото могат, за да се построи нова къща за семейството.

Само 2 седмици, след като първият репортаж бе излъчен, животът на 8-годишното момче и баща му е коренно различен. Двамата вече имат храна, дрехи и дърва за зимата.

Петър със сина си

Петър със сина си

Вижте видеото:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*