Home / Красота / ТОП съвети за красота за много заети дами

ТОП съвети за красота за много заети дами

От всички тези вълшебни рецепти за красота има голям ефект, трябва да ги опитате

Авокадо под душа

Може би сте от онези забързани жени, които си спомнят за крема, едва след като са сложили грима, излезли от вкъщи или прегърнали възглавницата за сладък сън? Кремът за лице е важен, спор няма. Но има начин да компенсирате своята разсеяност. Намачканото с вилица меко авокадо например е отличен вариант, тъй като е богато на витамин Е. Може да го нанесете, докато сте под душа – така няма да губите време. Масажирайте нежно лицето, оставете да засъхне, след което изплакнете. То едновременно почиства, хидратира и прави кожата сияйна.

Кисело мляко върху главата

Разбъркайте чаена чаша кисело мляко с 2 супени лъжици есенциално масло – например арганово или прасковено. Нанесете върху косата, нежно масажирайки скалпа, загънете с прозрачно домакинско фолио и останете така 15-20 минути. В това време може да вършите обичайната си домакинска работа, а косата ви ще се разкрасява. На финала krasota kosaизплакнете. Комбинацията от кисело мляко и масла буквално ще „събуди“ косата ви.

20 минути „зелена пауза“

Най-добре я правете в обедната почивка – ще се освежите, ще „глътнете“ слънце и ще се раздвижите. Има обаче едно важно условие. Разходката не означава шопинг в близкия мол, нито отскачане до пункта за плащане на битовите сметки или бродене по улица с натоварено движение. Открийте кътче със зеленина и си направете „зелена пауза“ сред дървета. Седнете, погледайте растенията, помълчете, концентрирайте се в себе си и се отпуснете максимално, пише сп.“Журнал за жената“. Освен на очите и психиката, „зелената пауза“ въздейства и на кожата, която става видимо потонизирана и блестяща.

Дръпнете косата

Звучи странно, но източните народи го практикуват от векове. Достатъчно е всеки ден по няколко пъти да опъвате здраво косата си, изтегляйки я нагоре. Така се стимулира кръвообращението в областта на скалпа, а самото изтегляне провокира изпъване на шията и раменете, което облекчава гръбнака. Според източните народи, ако практикувате редовно това подръпване, ще запазите дълго косата си гъста, еластична и хубава и ще се избавите от косопад.

Бърза прическа

Измиването на косата не само ще ви забави, но и след това ще срещнете затруднения с привеждането във форма на непослушните кичури. Ако искате по-специална прическа – например кок, то по-добре използвайте сух шампоан. Той ще почисти бързо косата, но няма да я направи „жилава“ и лесно ще успеете да оформите желаната прическа.


Чай от лайка върху клепачите

Не изхвърляйте употребените пакетчета чай. Пъхнете ги в камерата на хладилника за кратко (не трябва да замръзват), след което ги поставете върху затворените клепачи за десетина минути. Вечер ще успокоите уморените очи по този начин, а сутрин ще заличите тъмните кръгове.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*