Home / Здраве и диети / Топ 5 на най-вредните летни изкушения

Топ 5 на най-вредните летни изкушения

Лято е. Студената бира се лее, а към нея смело поръчваме пържени картофки, цаца и чипс

Всички знаем, че пържените храни са вредни, но през лятото без да се усетим ги консумираме ежедневно. Бързо разваляме диетата и линията си по време на лятната си почивка, а след това се налага да се ограничаваме.

Пържени храни
Всички обичаме вкусните пържени картофки в комбинация с настъргано сирене, както и пържените пилешки хапки, панирани сиренца, кюфтенца и пилешки крилца. Точно тези храни са калорични и ни правят лоша услуга, най-вече ни развалят фигурата.

Газирани напитки
Често посягаме към студените газирани напитки през горещите летни месеци, като се оправдаваме, че само те ще ни разхладят. Тези напитки са калорични и добавят допълнителни калории към дневното ни меню. Най-добре е да ги избягваме, съветват диетолозите.

Сладолед
Няма как да минем без сладолед през лятото, само не трябва да прекаляваме с количеството и е желателно да подбираме видове без шоколадова глазура, ядки и бисквитки.

Салати с тежки сосове
Салатите с майонеза са най-неподходящата храна през лятото. Те са калорични, но и крият много рискове. Ако майонезата не е съхранявана правилно, са възможни алергии и дори натравяния.

Тестени закуски
Преди плаж често купуваме няколко закуски и с тях изкарваме до обяд. Тестените храни могат да провокират стомашни неразположения, запек и затлъстяване. Те затормозяват храносмилателния процес и са калорични.
социални мрежи

loading...

3 comments

  1. Лято е, и без бира, пържени картофки не става !!!

  2. Така е колега ! Лято без бира , е като бира без мезе !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*