Home / Хоби / ТОП 5 на най-романтичните филми, които задължително трябва да гледате

ТОП 5 на най-романтичните филми, които задължително трябва да гледате

Романтични филми, които ще ви очароват

 

Ако харесвате романтичните филми, значи сте попаднали на точното място. Хвърлете един поглед на списъка, който предлагаме на вашето внимание, отворете бутилка хубаво вино и поканете любимия човек на кино вечер. Съвсем не е задължително да е Свети Валентин или някоя специална дата, за да го направите.

Ето я любовната филмова класация, която със сигурност ще ви предразположи към сбъдване на красиви мигове:

5. „Бени и Джун“

В началото на 90-те години Джони Деп изигра брилянтна роля в „Бени и Джун“. Във филма той се превъплъщава в образа на смахнат и малко глуповат младеж, който обаче е невероятно чаровен и миловиден. Той се влюбва в красива художничка, която има психически проблеми и брат, който прави всичко по силите си, за да я предпази от всички и всичко, включително и от любовта.

4. „Хубава жена“

Истинска класика! Едва ли има човек, който да не е гледал този филм. Благодарение на блестящата си игра в него, Джулия Робъртс стана кино звезда. Макар другият главен герой в лентата – Ричард Гиър, да е на мнение, че „Хубава жена“ е „тъпа романтична комедия“, факт е, че ролята му е една от най-запомнящите се.

3. „Всичко е любов“

Български филм, който ще ви очарова! Историята е пренаситена с чувства, които казват много повече от думите. Лентата доказва, че невъзможната любов е огромно предизвикателство. Това обаче не я прави по-малко красива и изпепеляваща – даже напротив. „Всичко е любов“ е от онези филми, които заслужават да бъдат гледани повече от един път.

2. „Месец любов“

Сюжетът се върти около шеметната връзка между чаровния работохолик Киану Рийвс и безнадеждно болната Чарлийз Терон. Той е свикнал да цепи секундата на две, а тя – да подарява по един месец от живота си на различни мъже. Срещата и последвалата връзка прави и двамата щастливи, но за кратко. Финалът на филма е доста драматичен.

1. „Нова Франция“

Не толкова популярен, но пък прекрасен филм! На фона на драматичните събития през 1758 година в Канада откритата и честна Мари-Лу се влюбва в авантюриста Франсоа. Тя обаче е принудена да се омъжи за алкохолик, който често й посяга. Голямата радост на Мари-Лу е малката й дъщеричка Франс. Тя се жертва в нейно име и бива обесена като вещица. Във филма драмата и романтиката вървят ръка за ръка.

5 comments

  1. koi kaza, tche towa sa naj- romantichnite filmi?

  2. „Хубава жена “ според мен трябва да е на първо мясято ! Това е най хубавият филм на всички времена!

  3. Има много по- романтични… Хубава жена е номер едно …Какво бихте казали за : Неприлични танци, Дух, Безсъници в Сиатъл, Сладкият ноември, Град на АНГЕЛИ, Докато ти спеше, Усещане за жена, Ваканцията….и мн други

  4. ,,Бени и Джуун“ е невероятен филм.Брилянтна игра на Джони Деп (както във всеки един негов филм) и на останалите актаьори.ЗА мен този филм трябва да е на първо място.Невероятен е!

  5. Lyubomir Konakchiyski

    бих добавил и Коктейл с Том Крус

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*