Home / Любопитно / Ето как да имаме жива елха на Коледа!

Ето как да имаме жива елха на Коледа!

Живите, растящи в контейнери елхи, стават все по-популярни. Те имат много преимущества пред обикновените, отрязани дръвчета: това е възможността да формирате дървото по свой вкус с помощта на редовни резитби, а също така ще спестите средства и време.

За отглеждане в саксии идеално подхождат ниските видове елхи. Ако искате по-малко тържествено дърво, то можете да изберете ниските видове ели, кипариси, туи или други хвойнови.

След като купите дървото в контейнер, то задължително трябва да обърнете внимание на неговата студоустойчивост, за да можете да го оставите в градината или на балкона.

Преди да платите елхата, постарайте се да я изтеглите от съда и внимателно да огледате кореновата система. Корените, както и самото дърво, ако са отгледани по правилата, трябва да изглеждат свежи, а почвата в саксията трябва да бъде koledna elha1влажна. Такива екземпляри могат да се доотгледат в саксията.

Можете веднага след покупката да пресадите това дърво в по-голям съд с плодородна почва. Имайте предвид, че тя трябва да остане влажна, пише в. „Уикенд“.

Има и друг вариант – да купите дърво с открита коренова система. Дайте си сметка обаче, че могат да преживеят пресаждането само млади и малки екземпляри.

Най-добре е да вземете дръвче, което е изкопано пред вас и не е с изсъхнали корени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*