Home / Красота / Тъпчат козметиката с отрови

Тъпчат козметиката с отрови

Козметичните продукти изобилстват от токсини и химикали

Съвременната козметика е всичко друго, но не изчистена от вредни съставки. Рядко си даваме сметка дали определено червило, спирала или сенки ще ни навредят, но ето че този въпрос е напълно уместен. В повечето, да не кажем всички, козметични продукти има кадмий, берилий, че дори и арсеник. Тези съставки не са обозначение на опаковката, тъй като не са базисни, пише Edna.bg.

Проучване на здравен сайт показва, че почти всеки козметичен продукт съдържа четири токсични вещества. Страничните ефекти са потресаващи – загуба на памет, ракови заболявания, неврологични и репродуктивни проблеми, косопад, главоболие, диария,хормонален дисбаланс и т.н.

Козметичните гиганти продължават да произвеждат продуктите си с отровни съставки, макар от години да се говори за последиците от тях. Затова Кампанията за безопасна козметика настоява за радикални промени и сериозно отношение.

Бременните жени трябва да бъдат особено внимателни каква козметика използват, съветват специалистите. Последствията от употребата на евтина и некачествена декоративна козметика не бива в никакъв случай да бъдат подценявани. Винаги е по-добре да заложите на по-скъпа спирала или червило, отколкото на продукти, които струват 2-3 лв. Ниската цена винаги буди недоверие, защото е за сметка на качеството.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*