Продукти:
3 яйца (на стайна температура)
80 гр. тъмен шоколад
1 чаша захар
2 с.л. какао
1 чаша пресято брашно
половин пакет бакпулвер
1 ч.л. портокалова кора
1 кафена чаша портокалов сок
1 кафена чаша олио
Приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня. Смесете пресятото брашно с какаото и бакпулвера. Разбийте яйцата със захарта около 5-6 минути с миксер.
Прибавете портокаловия сок, олиото и разбъркайте отново. На малки части добавете сухите съставки, портокаловата кора и разбъркайте.
Накрая прибавете и разтопения шоколад. Изсипете в намаслена тавичка. Печете на 175 градуса.

Вкусно брауни с портокал