Home / Хоби / Съвети при избор на домашен любимец

Съвети при избор на домашен любимец

Отглеждането на домашно животно може да бъде и здравословно, и много приятно

Преди да решите да си вземете домашен любимец е препоръчително да помислите за всички малки подробности от отглеждането му. Трябва да си отговорите на няколко въпроса и само ако сте на 99% сигурни, че сте готови да се грижите за животното, престъпете към решителната крачка. Много хора са ентусиазирани в началото, взимат си домашен любимец, оказва се, че нямат време да го разхождат или да се грижат изобщо за него и просто изхвърлят животното навън.

1. Купуване или осиновяване?

Ако искате да отглеждате куче, можете да помислите за осиновяване на някое улично кутре, което са изхвърлили недобросъвестни стопани. Купуването на кучета от магазини спомага за развитието на фермите за разплод на кучета. В България не се замисляме много за търговията с животни, но в чужбина хората правят всичко възможно, за да противодействат на този бизнес. Можете да посетите и приютите за кучета.

2. Съберете информация, потърсете отговорен селекционер и се поинтересувайте откъде идва животното, ако го купувате. Ако все пак сте се спрели да кученце от магазин, поискайте здравен сертификат, интересувайте се дали животното идва от развъдник, или от селекционер. Научете повече за особеностите на породата, необходимите ваксини, начини на обезпаразитяване и задължителните прегледи при ветеринар.

3. Ако избирате животно чрез обявите в интернет, не се доверявайте на снимките и информацията. По-добре се насочете към селекционер или отидете в някой магазин.

loading...

2 comments

  1. Aleksandra Davidova

    "Ако искате да отглеждате куче, можете да помислите за осиновяване на някое улично кутре, което са изхвърлили недобросъвестни стопани. Купуването на кучета от магазини спомага за развитието на фермите за разплод на кучета. В България не се замисляме много за търговията с животни, но в чужбина хората правят всичко възможно, за да противодействат на този бизнес. Можете да посетите и приютите за кучета."

    И няколко параграфа по-надолу точно обратното:

    "Ако избирате животно чрез обявите в интернет, не се доверявайте на снимките и информацията. По-добре се насочете към селекционер или отидете в някой магазин."

    Не искам да съм груба, но много сте тъпи!!! Глупостта е вредна, никакъв толеранс! Нищо не ви пречи да си размърдате малко мозъчните клетки, преди да започнете да се правите на журналисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*