Как да си направим вкусна салата със зеленчуци, печени на скара?
Продукти:
1 кг зелен фасул
150 гр тиквички
150 гр патладжани
100 гр кромид лук
100 гр праз лук
100 гр зелени домати
150 гр чушки
100 гр моркови
2 лимона
връзка магданоз
връзка копър
75 мл зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се почистват и се нарязват на кръгчета с дебелина 5 мм.
Зелените домати и патладжаните се осоляват обилно, за да изхвърлят танина.
Измиват се хубаво, подсушават се и се слагат при останалите зеленчуци.
Заливат се с олио и се изпичат на скара.
След като изстинат, се заливат с предварително приготвена марината от магданоза, копъра, изцедения лимонов сок, зехтина и сол на вкус.
Снимка: Pixabay.com
https://www.youtube.com/watch?v=GJu-eUHwb28