Home / Мистично / Полезните съвети на Петър Дънов за имената, които даваме на децата си

Полезните съвети на Петър Дънов за имената, които даваме на децата си

Буквите в българската азбука имат различни вибрации

Петър Дънов казва, че името на човека до голяма степен определя съдбата му. Когато давате име на дете и искате цял живот то да се радва на щастие и изобилие, е препоръчително да се доверите на нумерологията.

Петър Дънов

Петър Дънов

Дънов обяснява, че всяка буква от азбуката има единична, двойна или тройна вибрация.

Единичните вибрации са невероятно силни и определят принципите и действията ни през целия живот. В тази група попадат буквите А, Б, Ц, Д, Е, Ф, Г, Х, И.

Двойните вибрации поддържат силата на човека и му помагат да гради духовния си свят. Такива букви са Ж, Й, К, Л, М, Н, О, П, Щ, Р.

За физическото ни поле пък отговарят буквите С, Т, Ю, В, У, Ш, Я, З, Ч.

Те определят до голяма степен действията на човека в бъдеще.

Петър Дънов дава и един много полезен съвет – не е хубаво на дете да му се даде еднотипно име като Мими или Лили например.

Учителя е категоричен, че когато съкращаваме името на човека, ние променяме изцяло съдбата му, тъй като енергията се променя и това винаги действа отрицателно.

Според него имената не бива да се съкращават, тъй като по този начин етапите в живота му ще бъдат други.

Всеки един от нас живее по 9 години във всяка буква на своето име, като след последната година на последната буква този цикъл започва отначало.

Дънов казва, че съвършеното име има нечетен брой букви.

Учителя разделя името на 3 „камъка“. Най-силното влияние е на първия, защото човек е под вибрациите му цял живот.

Централният също е много важен, тъй като служи за опора. Ако името е с четен брой букви, няма център и човек трудно се съсредоточава върху каквото и да било.

Той постига резултати, но винаги по трудния начин.

А от последния, третия камък зависи постигането на всички цели, които си поставяме през целия живот.

loading...

11 comments

 1. Статията много ми хареса. Мисля, че наистина е така.

 2. Това, което Бог ти е начертал да изживееш и пътят , които трябва да извървиш не се влияе от името ти, а само от БОГ. Всичко останоло са "врели не кипели". Това си е моето ВЕРУЮ! Никой не е длъжен да го харесва или да му вярва.

 3. Даниела Минева

  Аз съм в състояние да коментирам всяка тема, но това не означава, че не се съобразявам с чуждото мнение. Понякога просто се заяждам за са е интересен разговора. Харесвам повечено теми във Фейсбук, но има и много лирични, а живота ни в момента е далеч от чистата лирика. Просто е „миш маш“ и човек трябва да го живее такъв какъвто е, а не да се отнася в облаците.
  Желая на всички много щастие и повече хубави моменти през дните, които изживяват!!!

 4. Статията е кратка ,ясна и вярна!Има какво да се научи от нея,за добро!

 5. Цвета Стефанова

  Всичко казано и написано от Учителя Петър Дънов е невероятно интересно и мъдро. Отново се замислям над това, което е в статията – истина е, че човекът прави името, а не обратното. И все пак: вибрациите в буквите от името никак не са за пренебрегване. Благодаря ви за интересния материал.

 6. Философията на Дънов ми харесва, тъй като се старае да събуди и изгради добротата, като основен модел на поведение.

 7. Аз мисля, че има значение името, попадала съм на хора, които по една или друга причина решават да си сменят името и живота им тръгва по друг път, замислете се, когато една жена приема фамилията на мъжа си, всичко се променя, аз така ги виждам нещата

 8. Руски учени изследващи нашето ДНК казват че нашето ДНК ни чува и се изменя от това което му казваме в смисъл, че може така да се лекуваме -само ако вибрацийте съвпаднат.Не разбирам какво да направиме за да съвпаднат, но ако хората научат това ……Та има нещо в тези вибраций само че ние не знаем какво за съжаление

 9. Виолета Куюмджиева

  Ами то е същото 🙂

 10. Моите уважения Даниела права си че Бог чертае съдбата ни, но много е сложно за да го опростим по този начин. Бог също така дава избор в живота и изпитания за да ни прецени.

 11. когато не си застанал на пътя си -променяш съдбата си..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*