Home / Рецепти / Пълнен праз – как се приготвя? (лесна и интересна рецепта)

Пълнен праз – как се приготвя? (лесна и интересна рецепта)

Тази рецепта не е от най-лесните, но пък е интересна.

Вкусът е приятен и определено ще успеете да впечатлите всички.

Имате нужда от следните продукти за 6 порции:

700 гр кайма (най-добре смес)

2 гл. лук (накълцани)

4-5 стръка праз

2 с.л. ориз

1 филия хляб

3 с.л. олио (можете да използвате и мас)

3 с.л. домашен сос

сол

черен пипер

праз рецепта

Рецепта с праз

копър (скълцан)

кисело мляко или сос бешамел

Приготвяне:

Запържвам лука в мазнината.

В друг съд смесвам лука, каймата, предварително накиснатия и отцеден хляб, ориза, копъра и черния пипер.

Нарязвам стръковете праз на парчета, дълги около 7-8 см. След това ги натърквам върху дървена дъска, за да се отделят пластовете.

Избутвам вътрешността и използвам двата външни листа за пълнене.

Запълвам „тръбичките“ с каймата и ги подреждам в тенджера.

Върху всеки ред слагам от накълцаната сърцевина на праза. Покривам всичко с малко вода и доматения сос.

Оставям ястието да заври.

Когато станат почти готови, ги слагам да се поизпекат във фурната.

Поднасям с кисело мляко или сос бешамел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*