Home / Цветя / Откъде да си купим евтини градински аксесоари?

Откъде да си купим евтини градински аксесоари?

Пролетта вече настъпи, така че спокойно можем да обърнем внимание на градината си.

В момента например можем да купим от интернет овощни дървета на промоция. Излизат ни за бройка с до 3 лв. по-тънко спрямо магазините, пише в. „Телеграф“.

За 2,50 лв. до 3,50 лв. могат да се купят всякакви видове овощни дървета от интернет. При повечето предложения има само едно условие – а именно от овошките да се купят най-малко 10 бройки. Хубавото при интернет пазара е, че дръвчетата се доставят с куриер направо у дома. Излизат ни обаче с до 3 лв. по-евтино от тези, които можем да вземем от магазина близо до нас, тъй като там те се предлагат на цени между 6 лв. и 7 лв. за бройка.

От интернет могат да се купят както традиционните овощни дървета, характерни за нашия климат, като градинаябълки, круши, кайсии и други, така и такива, които са рядкост. Сред по-екзотичните овошки например са културният дрян, едроплодният дрян, аронията като по-рядък вид, шамфъстъкът, който много трудно се произвежда, но все пак го има на някои места в България.

Междувременно, разглеждайки повечето предложения за градинско оборудване и аксесоари из родните търговски вериги, установихме още, че изгодно в момента могат да се вземат електрически косачки и триони. При тях намалението стига до 20%. Така например модерна косачка от сравнително добър клас може да се купи за 119 лв., намалена от 139 лв. Електрическите триони също са слезли с около от 20 до 30 лв. надолу. Малка мотика или гребло могат да се намерят на цени от 2,99 до 3,50 лв. за бройка. Изгодни за купуване в момента са повечето саксии. Най-евтините например са тези от пластмаса. При тях цените тръгват от 90 стотинки и могат да стигнат и до 10 лв. за най-големите. Сред евтините аксесоари за градината са кофите и лейките. Последните например вървят от 3 лв. до 6 лв. За кофа броим от 5 лв. нагоре. От намаления можем да се възползваме и когато избираме торове. При тях цените са паднали с от 2 лв. до 10 лв. за по-големите пакети.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*