Home / Мистично / Научете тайните на Горската магия

Научете тайните на Горската магия

Съвременните учени натуропати говорят за гората като за уникален биоенергиен комплекс

 

Гората крие невероятни тайни

Японците дори установили, че за да бъде здрав, човек трябва всяка година да прекарва по 250 часа в гората. Нашите предци са я почитали като природен храм и особен свят, с който може и трябва да се общува. Опитайте се да се вслушате в неговите шумове, аромати и гласове и се възползвайте от светлата магическа енергия на този свят…

ЗАКЛИНАНИЕ СРЕЩУ СТРАХ

Ако сте влезли в гората с уважение, поздравили сте я, бъдете сигурни, че вашата чудна разходка ще бъде успешна. Случва се обаче в гората човек внезапно да бъде завладян от безпричинен страх и паника. Как да постъпи?

Още от древни времена до нас е достигнало заклинание срещу страх: „Каквото се е скрило – в дървото, в листата, в клоните, в тревата, във водата, там да остане!“.

МЪГЛА

Ако станете по-рано, можете да наблюдавате това чудо в низините. От магическа гледна точка мъглата е особен вид енергия. Влизайки в нея, вие сякаш попадате в първичния Океан, в първичния Хаос, където всичко е все още непроявено, неясно, но където е налице енергията за създаването на Всичко! Постойте в мъглата, без да мислите за нищо, а след това си представете как от меките й парцали създавате образа на това, което желаете – например образа на вашия бъдещ щастлив живот.

РЕКА

В гората сигурно ще попаднете на весела, бърза рекичка или прозрачен ручей. Дайте информация за всичко, което изисква бързо осъществяване, върху течащата вода и горската рекичка ще отнесе молбата ви напред, към бъдещето! Ако на рекичката има мостче – провървяло ви е! Мостът в разбирането на магията е символ на прехода от едно състояние в друго. Помислете къде бихте искали да стигнете и смело направете първата крачка!

А можете да попаднете и на горско езерце със застояла, тъмна вода. По-добре е да не нарушавате покоя му напразно. Просто тихичко разкажете на водата за това, което трябва да бъде съхранено (семейно щастие, хубава работа и т. н.).

ДЪРВЕТА

Магията на дърветата е един от най-древните видове магия. Спомнете си как е в книгите на Толкин:
„Ако си се оказал в гората, състояща се от дъбове и букове, привечер очаквай появата на елфите“…

Дървета с необичайни и причудливи израстъци, хралупи,изкривявания са най-магичните. Те могат да вършат истински чудеса!

„Горско ушенце“ – Представете си, че видите такова „истинско“ дървено ухо?! Нима няма да ви се прииска да му прошепнете най-заветните си тайни?

„Горско око“ – в такова „око“ можете да видите по-невероятни чудеса отколкото по телевизора. Не забравяйте само да включите въображението си!

А ако особено дълго сте скитали из гората и сте се изпълнили с духа й, слели сте се с душата й, тези „вълшебни“ разходки ще ви помогнат да погледнете на живота си в различна светлина.

МАГИЧЕСКА БОТАНИКА

Дъб – дърво донор. Полезен при мъка, умора, апатия. Дъбът е „мъжко“ дърво, лекува раните на воините.

Бор – дърво на спокойствието, лекува нервни разстройства, стресове. За хора с болно сърце са полезни разходките в борова гора, но да не е в горещо време.

Бреза – дърво амулет. Помага за възстановяване след болести, прогонва мъката.

Ива – „женско“ дърво (както и брезата), но не може да се нарече нежна. Ивата е безразлична към проблемите на доброто и злото, тя дава своята магическа сила на онзи, който я помоли. За да удържите семейното щастие, с върбовите клонки оплетете краката на леглото на съпруга.

Трепетлика – носи полза с това, че отнема лошата енергия. Ако имате остри възпалителни заболявания и душевна превъзбуда, значи имате излишък на енергия и тогава това дърво може да ви е добър помощник.

Източник: Вестник „Феномен“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*