Home / Красота / Наръчник на женското здраве!

Наръчник на женското здраве!

Съблечи се гола и разгледай внимателно цялото си тяло

 

Започни от краката, огледай добре вените си. Ако забележиш подутини и зачервени вени, можеш да се консултираш със съдов хирург, който да те посъветва най-добре как да се грижиш за тях. В някои случи се препоръчват специални процедури по премахването на разширените вени, които не са болезнени. Но това ще прецени само специалист – дали имаш нужда от подобна манипулация или е достатъчно да носиш специални чорапи. Можеш да мажеш краката си със специални кремове за облекчаване и тонизиране.

Не пропускай слабините. Ако забележиш подутини в областта на сгъвката на пубиса ти – това може да означава, че имаш увеличени лимфни възли. При липсата на нещо смущаващо, можеш да пробваш и следното – изкашляй се и погледни дали ще се образува подутина на същото място. Ако забележиш подутина, може да става въпрос за херния.

Прегледай щателно гърдите си. Вгледай се в цвета, формата и размера на зърната и бюста като цяло. zdraveОпипвай с нежни масажи движения гърдите, продължи и към подмишниците.

Как изглежда косата ти, забелязваш ли промяна в структурата на косъма? Вижте ли ти се по-суха и чуплива? Може би прекаляваш с третирането или не я пазиш достатъчно от слънцето. Вземи спешно мерки и я хидратирай обилно.

Следва продължение…
сподели ме

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*