Home / Красота / Най-важните неща, които трябва да знаем за кремовете за лице

Най-важните неща, които трябва да знаем за кремовете за лице

Както всички знаем, кремовете правят кожата ни по-красива и забавят остаряването й. Независимо дали са хидратиращи, изглаждащи бръчките или подхранващи, използването им сутрин и вечер е необходимост. Но всеки от тях си има своите тайни, които е добре да знаем. В следващите редове ви предлагаме отговорите на най-често задавани въпроси.

Можем ли да използваме един определен крем години наред?

Добре е от време на време да се разнообразяват продуктите, за да не свикне кожата с активните съставки само на един конкретен крем, пише сп. „Здравен журнал“. Ако обаче използваме всеки ден или всяка седмица различен крем, ефектът ще е нулев.

Необходимо е да минат поне два месеца, за да се постигне желания ефект от продукта. И още нещо: потребностите на кожата се променят с течение на годините. Например мазната може да стане суха и да

крем за лице видове

Внимателно изберете своя крем за лице

изисква по-дълбоко подхранващи грижи. Понякога необяснимо защо получаваме алергия към продукти, които сме употребявали години наред. Тогава се налага да сменим крема и да използваме такъв за чувствителна кожа.

Защо един крем не може да съчетае всички активни съставки?

От една страна някои активни съставки имат сходно действие с други. Ето защо е безполезно да бъдат включени в един и същи крем, тъй като това в никакъв случай няма да повиши ефикасността им. От друга страна всеки крем е разработен въз основа на разумна комбинация от елементи, така че наистина да бъде ефикасен. Има съставки, които, ако се съчетаят, взаимно неутрализират действието си.

Може ли да се използва един и същи крем за лице и тяло?

Не е фатално, ако мажем тялото си с крем за лице, който не ни е харесал особено. Но тъй като кожата на тялото е no-суха, млеката за тяло са по-силно подхранващи от кремовете за лице. За да компенсираме, трябва да нанасяме крема два пъти последователно, с интервал от пет минути, толкова време му трябва, за да проникне в кожата.

Вярно ли е, че след 25-годишна възраст се налагат специални грижи за контура на очите?

Тази зона от лицето е особено чувствителна и се нуждае от повече грижи. Днес повечето от кремовете за лице са с формула, която не дразни очите. Но те не оказват въздействие върху торбичките, тъмните кръгове и отичането на клепачите, все проблеми, които се изострят след 25-годишна възраст.

Трябва да знаем, че прекалено мазният крем при чувствителна кожа може да доведе до подуване на клепачите.

А гелообразният още повече ще подчертае бръчките под очите, ако кожата ни е суха. Ето защо е препоръчително да използваме продукт, специално предназначен за контура на очите.

Наистина ли нощният крем не е ненужен лукс?

Докато дневният крем предпазва епидермиса от външни агресии (вятър, студ, слънце), нощният крем стимулира възпроизвеждането на клетките. Този процес е най-активен, когато спим. Ето защо нощният крем е по-богат и по-концентриран на елементи,които се борят с остаряването на кожата.

Трябва ли да изхвърлим крема, щом потъмнее или започне да мирише лошо?

Когато кремът промени цвета или гъстотата си, това е знак, че е нападнат от бактерии. В този случай е най-добре да се разделим с него. За да го съхраним по-дълго, трябва да мием ръцете си, преди да го ползваме.

За чувствителната кожа са предназначени антиалергичните продукти. Така ли е?

Много жени страдат от непоносимост към козметичните продукти. За тях лабораториите специално са разработили хипоалергенни продукти, чиито съставки са внимателно подбрани, а ароматът и консервантите им не предизвикват алергии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*