Home / Красота / Може ли евиният плаж да бъде опасен?

Може ли евиният плаж да бъде опасен?

Много жени предпочитат да се пекат на слънце голи, за да се избавят от досадните очертания на банския

Кога това е противопоказно?
Ако имате заболяване на млечните жлези, ще трябва да забравите за евиния плаж и за излагането на слънце без горнище. Това следва да направите и ако имате твърде много тъмни бенки по деколтето, защото те ще се увеличат още повече от слънцето и дори могат да доведат до онкологични заболявания. Излагането на слънце по време на месечен цикъл също не е препоръчително, защото слънцето е особено вредно за млечните жлези, които са изложени на хормонални промени през този период.

Използването на подходящи слънцезащитни продукти е задължително, когато излизате навън. Използвате обилно различните мазила на плажа и не оставяйте незащитено местенце по тялото. При нужда мажете на няколко часа. Трябва да имате предвид, че тези продукти трябва да се нанасят винаги след излизане от морето, защото тогава кожата е най-предразположена към изгаряне.

Колкото и да е банално, не можем да не ви припомним, че в часовете между 11 и 16 часа не трябва да се излагате на парещите лъчи на слънцето. Всъщност много малко хора се съобразяват с това.

Ултравиолетовите лъчи от тип А са най-опасни, те предизвикват рак и преждевременно стареене на кожата, затова е толкова важно да се използва качествена слънцезащитна козметика. Косата също се нуждае от грижи през лятото. На пазара се предлага богат избор от продукти, които предпазват косъма от изсушаване.
share button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*