Home / Новини / Как да общуваме пълноценно с любимия човек?

Как да общуваме пълноценно с любимия човек?

Вероятно имате чувството, че говорите на различни езици

Общуването с половинката понякога не е толкова лесно. При някои двойки липсата на успешна комуникация води до раздяла. Има някои правила, които може да спазвате, за да се радвате на хармонично общуване.

1. Не поучавайте

Не карайте половинката си да се чувства като на разпит в съда. Ако влагате укор в гласа си, не е изненадващо, че половинката ви се оправдава безсмислено. Може и да не сте доволни от нещо, но това не е причина да съдите строго и безкомпромисно. Първо се поставете на негово място и после му поискайте обяснение с приятелски тон.

2. Не изисквайте

Много важно е как ще поискате нещо – дали ще помолите, или ще се изисквате. Ако любимият ви човек се почувства притиснат или използван, може да си състави погрешно мнение за вас. А вие не искате това, нали?

3. Бъдете честни и открити

Не премълчавайте, когато сте наранени и разочаровани. Не играйте театър. Ако искате да са честни с вас, и вие направят същото.

4. Задавайте въпроси

Не окупирайте разговора, подчертавайки какво мислите, без да дадете шанс на другата страна да се изкаже. Задавайте подходящи въпроси, за да разберете какво мисли той. Мъжете обичат да усещат, че се интересуват от работата и интересите им.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*