Home / Новини / Коремчето пречи на мъжете да бъдат добри любовници

Коремчето пречи на мъжете да бъдат добри любовници

Мъжете с тлъстинки в областта на корема имат по-слабо либидо

Господата, които страдат от наднормено тегло, се представят и по-вяло в леглото, смятат учени. Те не са така издръжливи, както събратята си, които честичко посещават фитнес залата и се радват на стегнато тяло. Освен слабото либидо, мъжете с корем имат и намалена способност за възпроизводство.

Тези данни са част от изследвания, при които са били сравнени сперматозоидите на мъже с наднормено тегло и на такива с нормално тегло. Оказало, се че качеството на взетите проби на мъжете от втората група било много по-добро и вероятността за възпроизводство – по-висока.

В изследването взели участие 1940 мъже с различно телесно тегло. Учените констатирали и друга тенденция – колкото повече били излишните килограми, толкова по-лошо било качеството на спермата. Всичко това се отразявало и на либидото, и на желанието за любовни ласки и интимност.

Обнадеждващото е, че отслабването може да промени нещата в положителна посока. Лекарите съветват бъдещите татковци да коригират теглото си, ако са над нормата, защото това ще даде отражение върху вероятността за забременяване на партньорката им.

Наднорменото тегло предизвиква негативни изменения в семенната течност, така сперматозоидите стават по-бавни, по-слабо подвижни и по-малко жизненоспособни.

loading...

One comment

  1. не е вярно – може би

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*