Home / Лайфстайл / Какво може преди сън? А какво не може?

Какво може преди сън? А какво не може?

За да се осигури добър сън през нощта, трябва да се използват полезните свойства на продуктите, като се избягват тези, които може да попречат на нормалния цикъл на съня

 

Консумацията на богати на протеини храни през нощта може да има благоприятен ефект върху съня.

Преди да си легнете, можете да си позволите няколко ядки бадеми. Те съдържат триптофан и значително количество магнезий, а това отпуска мускулите.

Шампиони по съдържание на хормона на съня са черешите.

Консумацията на кофеин под формата на шоколад или напитка преди лягане е един от най-важните фактори, които биха могли да възпрепятстват нормалното заспиване.

Алкохолът има вредно въздействие върху постигането на дълбок сън. Въпреки че за някои хора това не важи, по-добре избягвайте да пиете концентрати преди да заспите. За да поспите и да се чувствате добре на сутринта, не трябва да пиете повече от чаша вино на вечеря.

Най-добрата напитка за през нощта е чай от лайка. Той има лек седативен ефект и e идеален естествен релаксант за тялото и душата.

Мляко преди лягане се отразява добре на психиката. Това е като да изпаднете в полузабравени усещания от ранното детство, когато бутилката с мляко олицетворява спокойствието и тишината. И освен това в млякото също има триптофан – аминокиселина, която е с успокояващи свойства, и калций, който помага на мозъка да абсорбира триптофана.

Пикантните ястия през нощта дразнят стомаха и пречат на лесното заспиване.

Топлите напитки, които е добре да пиете преди лягане, може да съдържат успокояващи билки като мента или маточина.

Не трябва да похапвате преди лягане. Най-вече трябва да избягвате сандвичи с пушени меса.

One comment

  1. Moni Kabadjova

    така е

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*