Home / Мистично / Какви трябва да бъдат талисманите за дните от седмицата?

Какви трябва да бъдат талисманите за дните от седмицата?

Съвременните хора имат възможност да си изберат талисман сред огромно разнообразие от изделия от метал и камъни

талисмани Определени метали и камъни могат да се носят всеки ден като талисман – управител на деня и проводник на енергии. Каква енергия може да ни дари камъкът, е лесно да се определи по неговата форма и цвят. Някои дават енергията на няколко планети-покровители едновременно, затова един и същи камък може да служи за талисман на различни дни от седмицата.

ТАЛИСМАНИ НА НЕДЕЛЯТА

Това са изделия предимно от злато, тъй като този метал управлява Слънцето, което пък повелява на неделята. В този ден е полезно да се носят всякакви оранжеви и жълти камъни, да се разполагат на нивото на сърцето, тъй като сърцето се управлява от Слънцето и именно този орган възприема преди всичко слънчевата енергия. Например в неделя можете да украсите гърдите си със златна брошка с естествен кехлибар.

ТАЛИСМАНИ НА ПОНЕДЕЛНИКА

Първият работен ден от седмицата е под покровителството на Луната, затова талисманите на понеделника трябва да са от метала на Бледоликата – тоест от сребро. Луната е планета на водната стихия, затова талисманите на понеделника могат да са камъни в различни пастелни тонове, които е добре да се носят на нивото на стомаха, тъй като тя управлява този орган. Водната стихия се свързва със синия цвят, затова и всички камъни с оттенъци на синьото са подходящи за целта.

ТАЛИСМАНИ НА ВТОРНИКА

Това са железни изделия, тъй като желязото се управлява от повелителя на вторника – Марс. Каменните талисмани на този ден трябва да са с цвета на войнствения Марс – цвета на страстта и гнева, с които се свързва Червената планета: бордо или наситеночервен. Тъй като Марс управлява главата, талисманите на вторника е най-добре да се носят във вид на обеци или фиби и шноли за коса.

ТАЛИСМАНИ НА СРЯДАТА

Те трябва да са изработени от сплави, тъй като Меркурий, който управлява този ден, отговаря за въпросите на комуникацията и обмяната на веществата. Превъзходен талисман за сряда ще е авантюрин – камък с ярко изразени меркуриански свойства, както и всякакви камъни в зелен тон, прозрачни или пъстри камъни. Меркурий отговаря за дихателните органи, обмяната на веществата и подвижните части на нашето тяло, затова е най-добре талисманите на срядата да се носят на нивото на белите дробове, на китките или на пръстите.

ТАЛИСМАНИ НА ЧЕТВЪРТЪКА

Това са всякакви предмети от олово, както и бижута, произведени от няколко вида камъни или метали. Талисманите на четвъртъка трябва да са едри и да са разположени на различни части на тялото едновременно: това са комплекти от огърлици, обеци, гривни и пръстени.

ТАЛИСМАНИ НА ПЕТЪКА

Подходящи са изделия от мед, тъй като за медта отговаря Венера – покровителката на петъка. От каменните талисмани подходящи са всякакви камъни в нежни, но не прекалено бледи цветове. Най-добрите цветове на този ден са кафявият – цветът на земята, и розовият – цветът на чувствеността. Най-добре е талисманите на петъка да се носят на врата във вид на къси медальони.

ТАЛИСМАНИ НА СЪБОТАТА

Това могат да бъдат всякакви изделия от олово – метала на Сатурн, който е повелител на съботата. Сатурн е планетата на строгите форми, планетата на наказанията и изпитанията. Талисманите на съботата могат да бъдат всякакви непрозрачни камъни, камъни в обков, предимно с метеоритен произход. Най-разумната идея е в събота да се носят камъни в сатурниански цветове – сиви и черни, пише вестник „Феномен“.

Астроложката Серафима изработва амулети за любов и късмет. Повече може да научите ТУК!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*