Home / Как се изкарват 5 милиона долара за 2 часа?!

Как се изкарват 5 милиона долара за 2 часа?!

Задавали ли сте си въпроса как човек може да изкара милиони за броени часове? Вариантите не са много – или да спечели от тотото, или от някоя игра. Е, има геймъри по света, които могат да си позволят лукса да забогатеят за отрицателно време.

11 милиона долара прибраха най-добрите геймъри от международния турнир по компютърната игра Dota2.

В Отборите в играта са от 1 по 5 човека, като първенците са си разделили 5 млн. долара. Така всеки от играчите на китайския NewBee се е върнал вкъщи с 1 млн. Подгласниците им си делят 1,4 млн., а останалите 4,5 млн. долара биват разпределени между останалите 19 отбора, които участват в турнира.

Dota2 е игра, в която два отбора влизат в Двубой и се опитват да разрушат главните кули и базата на опонентите си. Тук няма значение колко пьти ще унищожиш противниците, за да стигнеш до сърцето на отбора. milioniВажно е да се познават картите – скришните места, кратките пътища и начините, по които можеш да преметнеш врага. Всеки играе с различен герой, който има различни сили – от магии до специални удари и оръжия. През цялото време се събира и злато, което помага на отбора да се усъвършенства. Играта продължава около половин час, но на турнирите може да продължи и много повече, тъй като участниците са най-добрите.

С всяка изминала година силата и сериозността на този тип турнири става все по-голяма, коментират геймърите. Това става ясно не само от размерите на наградните фондове, но от и начина, по който се гледа на игрите – последният турнир на Dota2 е предаван по световноизвестния спортен канал ESPN.

И ако Dota2 се превръща в лидер по награден фонд, то има още две игри, с които си делят мястото за най-добра игра в жанра. League of legends е нещо като псувня за играчите на Dota2. Според тях това е най-безсмислената игра, която трябва да бъде забранена. Същото важи и за феновете на League of legends, но с обратен знак. Последният турнир, който се е провел в края на 2013-а, е бил с награден фонд от едва 2 милиона долара, но участниците се раздават със същия хъс, както и германският национален отбор по футбол. Препратката към реалния спорт не е случайна, тъй като в края на миналата година League of legends беше включена в списъка на официалните спортове на олимпийските игри. Dota2 все още се бори за тази велика титла, но няма да мине много време, преди да се осъществи, убедени са феновете.dota2

Другата игра, която в момента отново излиза в предните редици, е Starcraft II, където логиката на игра е същата, с тази разлика, че няма отбори, а се играе 1 в 1. Победителят взема награда от 250 000 долара. Освен на международно и европейско ниво турнири се провеждат и на национално ниво. У нас такива има почти всеки месец, като наградните фондове не са особено големи, но се радват на висока посещаемост. За момента мястото за най-голям награден фонд се държи от миналогодишния League of legends, където печелившият отбор се сдоби със 7500 лева.

„Преди най-много играехме на Counter strike и ходехме на турнири по тази игра. Сега обаче залязва и единствено игри от ранга на Dota2 и League of legends си заслужават усилията“, обясняват родни геймъри пред в. „Телеграф“. Собственикът на Valve, които са създателите на Dota2, пък е убеден, че този тип игри изискват концентрация, физическа подготовка и отлична работа в екип, както и много четене.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*