Home / Рецепти / Как да си направим хрупкави гевреци със сусам?

Как да си направим хрупкави гевреци със сусам?

Продукти:

1 кг брашно
500 гр. хладка вода
50 гр. захар

гевреци със сусам

Лесна рецепта за гевреци със сусам

25 гр. сол
100 гр. олио
1 яйце
25 гр. мая

За потапяне:

1 чаша меласа
1 чаша вода

За поръсване:

сусам

Начин на приготвяне:

Омесете меко и еластично тесто от горепосочените продукти. След това го покрийте с кърпа и изчакайте, колкото е нужно, да втаса.

След като втаса, разделете тестото на малки топки и с ръце оформете дълги „въжета“.

Вземете по две от тях и ги усукайте заедно.

Оставете ги да втасат още за около 15 минути.

В дълбока купа смесете меласата и водата и за малко потопете гевречетата в сместа.

Веднага след това ги поръсете обилно със сусам.

Подредете ги в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Гевречетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

One comment

  1. Янка Кръстева

    !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*