Продукти:
1 кг брашно
500 гр. хладка вода
50 гр. захар
25 гр. сол
100 гр. олио
1 яйце
25 гр. мая
За потапяне:
1 чаша меласа
1 чаша вода
За поръсване:
сусам
Начин на приготвяне:
Омесете меко и еластично тесто от горепосочените продукти. След това го покрийте с кърпа и изчакайте, колкото е нужно, да втаса.
След като втаса, разделете тестото на малки топки и с ръце оформете дълги „въжета“.
Вземете по две от тях и ги усукайте заедно.
Оставете ги да втасат още за около 15 минути.
В дълбока купа смесете меласата и водата и за малко потопете гевречетата в сместа.
Веднага след това ги поръсете обилно със сусам.
Подредете ги в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Гевречетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
!