Home / Цветя / Как да освежим градината през пролетта с малко средства?

Как да освежим градината през пролетта с малко средства?

Астрономическата пролет настъпи, така че е време да запретваме ръкавите и да започнем да облагородяваме градината и ремонтираме двора.

Първата ни стъпка е да освежим оградата. За целта проверката ни установи, че в момента в доста магазини се предлагат цветни спрейове и бои на промоция. Те вървят по-евтино в момента от 1 лв. – 3 лв. за кутия, като промоциите са валидни и за мрежата. Средно боите тръгват от 7 лв., а хубавите спрейове стартират от 9 лв. Така лесно и бързо можем да сложим нова боя на оградата, която няма как да не се е похабила от зимата. Обикновено влагата и снегът допринасят за избелването на дървото или за олющването на боята по металните елементи. Затова с боите бихме могли да вдъхнем нов живот на фасадата на двора. Освен с боята можем да разкрасим оградата си и със спрей за декорация. Първо минете с по-светъл цвят и изчакайте поне

градина

Красиви градини с много цветя

24 часа, за да засъхне боята.

Следващата ни стъпка към възраждането на фасадата на двора за пролетта е да направим ефекти със спрея, особено ако имаме дървена ограда. Примерно ако сме избрали жълт цвят за основа, върху него можем да направим розови или зелени цветенца със спрея. Ако обаче не се чувстваме сигурни в рисунките, тогава се пригответе за домашно упражнение по „Труд и техника“. Направете красиви цвята от цветен найлон, тел, цветен коноп и стари парчета плат така, че да ги поставите върху оградата. По този начин ще направите впечатление на съседите и гостите си, когато минават покрай вашия двор. Особено ефектно ще е, ако изберете малки и то различни по цвят саксийки и ги окачите върху дървената ограда. В тях засадете пролетните цветя. До седмици те ще се разлистят и ефектът ще е поразителен. Вместо саксии можете да използвате и стари щайги. За целта обаче преди това трябва малко да ги „модернизирате“. За това използвайте боята или спрея, която сте купили за оградата. Ако не ви е останал от тях, то отивайте до магазина за нов цвят, за да се откроява и да има контраст с цвета на оградата. Боядисайте старите щайги и засадете в тях висящи растения. Така ще получите през лятото красива декорация върху оградата, като можете да я окачите и върху каменния дувар.

Освен върху оградата е добре да обърнем внимание и върху плочките в двора. Подменете тези, които са се счупили, защото ще носят отрицателна енергия към входа на къщата ви, разказват фъншуй експерти пред в. „Телеграф“. По думите им задължително трябва да почистите двора и да го държите спретнат през цялата 2015 г., защото това е годината на Овцата, а тя не обича безпорядък. Така че ако искате да нахлуе положителната енергия в дома ви и да се радвате на благоденствие и богатство тази година, не чакайте и ден повече, а се залавяйте с почистването на двора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*