Home / Хоби / Как да обзаведем малка всекидневна, за да изглежда по-голяма?

Как да обзаведем малка всекидневна, за да изглежда по-голяма?

Краят на лятото традиционно е време да обърнете къщата с краката нагоре, да ремонтирате и да разместите поне едно помещение. Ако обаче холът е малък, е истинско предизвикателство да го организирате така, че интериорът да е хем красив и функционален, хем да лъже окото колко е голямо пространството.

За тази цел обаче си има трикове, които могат да ви свършат чудесна работа. Като за начало – огледайте ъглите. Там могат да се поберат много мебели и предмети, така че да не се „изяжда“ средата на стаята, а напротив – да се създаде оптическата илюзия, че е широко. Ако сте заделили и някой лев за нови мебели – не тръгвайте веднага към масите и диваните. Ако си изберете по-високи кръгли табуретки, без проблем можете да ги ползвате хем за сядане, хем за масичка. Допълнително можете да си набавите сгъваеми столове, така че, ако дойдат гости, да има къде да ги настаните, пише в. „Телеграф“. Диванът пък трябва да е така избран, че да има място под възглавниците, за да прибирате всички неща, за които шкафовете все не стигат.

vsekidnevna obzavejdaneИнтересни шарки

Помещението се отваря много и с правилната комбинация тапети и огледала. Тъмните цветове на помещението логично го смаляват, затова най-удачно пък и най-модерно ще е да боядисате стените в класическо бяло. Тапет може да се сложи само на едната стена, като той трябва да е с малко по-едри шарки. В случай че апартаментът все пак е с висок таван – максимално се постарайте да подчертаете този огромен плюс. Един красив полилей от стъкло и метал може да свърши чудеса. Огледалата пък са най-верният ви съюзник, особено ако има само един прозорец в помещението. Ако подредбата го позволява – сложете красиво голямо огледало точно срещу прозореца. Така светлината ще се отразява в него и ще създава усещането за простор. Където и да се сложи огледалото, дава илюзия за дълбочина. За да не се получава натруфен и тежък интериор, по-добре заложете на по-минималистичен изглед – изчистени детайли на мебелите, съчетание само на 3 или максимум 4 цвята.

Зеленоcvetya

Растенията определено могат да вдъхнат живот в помещението. Достатъчно е да подберете няколко зелени растения – не е задължително да са цъфтящи, които разположете в правилните кътчета. Поставени в ъгъла едно под друго на специална етажерка, те ще създадат илюзията за простор. Не се препоръчва обаче да слагате голяма палма, фикус и т.н., които „изяждат“ твърде много пространство.

Колкото до останалите аксесоари – те трябва да са малко и в чудесна хармония помежду си. Едно по-голямо пано или картина също отваря интериора.

Други идеи:

cvetno

hol

vsekidnevna11

obzavejdane

idei za obzavejdane

malak hol

zeleno

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*