Home / Новини / Интернет подмладява

Интернет подмладява

Използването на интернет може да забави естествените процеси на стареене и да стимулира мозъчните центрове

Ново изследване на учени от Калифорнийския университет показа обнадеждаващи резултати във връзка с борбата с естественото стареене на организма. В изследването са участвали 24 души, които са били на възраст от 55 до 76 години. По-голямата част от тях са използвали виртуалната мрежа ежедневно.

Учените твърдят, че системното търсене на информация, преглеждането на различни публикации и участването в различни социални мрежи и форуми оказват благоприятно влияние върху дейността на мозъка. Интернет стимулира мозъчните центрове, отговарящи за вземането на важни решения и мисленето, държи мозъка активен и кара хората да се развиват и информират непрекъснато. Смята се, че запознаването с различните новости действа подмладяващо и намалява стареенето.

Много потребители, които са започнали да използват интернет за пръв път след 40-годишна възраст, споделят, че се чувстват по-млади и енергични, защото виртуалната мрежа им е дала увереност и самочувствие. Това важи в голяма степен за хората, които живеят сами, за по-затворените и необщителни потребители, които трудно намират общ език с околните. Интернет им помага да общуват, да споделят и да намират нови виртуални приятели. Постигнатото в интернет те често пренасят в реалния живот и подобряват качеството на социалните си контакти.

3 comments

  1. точно така е. аз съм на 63, ползвам Интернет от 10 г. много ми помага. не се чувствам сама и изолирана от обществото

  2. Аз съм от хората,които немогат да имат приятелски връзки.В интернет съм от преди 5 години.Много интересни неща имаше.Създавал съм си приятелство с жени,то като им открия възраста си ме напущат.С много хора съм играл шах,но след време тези сайтове се закриха.Изобщо преди имаше много интересни неща които вече ги няма.Сега има предложение само с пари.Даже да имам пари много ми е трудно да им платя.Тези банкови карти и банките не помагат.Поне аэ не мога да се оправя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*