Home / Новини / Фейсбук ще ни изненада с нещо ново

Фейсбук ще ни изненада с нещо ново

Съвсем скоро Фейсбук ще ни изненада с две нововъведения. Едното от тях ще е възможността за пращане на пари чрез съобщения в чата. Другото е, че ще се сдобием с електронен здравен картон в социалната мрежа.

Функцията да си пращаме пари с приятелите в социалната мрежа вече съществува, макар и да е достъпна само за разработчиците, но не и за потребителите на Фейсбук. За новата услуга разказа повече студентът от Станфордския университет Андрю Ауде. Според думите на младежа само трябва да изберем услугата, да въведем сумата и да изпратим парите.

Сега става ясно защо Фейсбук привлече Дейвид Маркъс, бившия президент на Пейпал, за шеф на Messenger, коментират специалистите. Засега плащанията ще бъдат само индивидуални, т.е. между двама души, но след време ще са възможни и групови. Самият „трансфер“ на парите ще бъде виждан само от двете страни. Разбира се, ще има и индивидуален ПИН код, за да сме по-спокойни за парите си.

facebookСъвет

През последните седмици се шуми доста и около подготовката на здравна платформа към Фейсбук. Разработчиците са запретнали ръкави по изграждане на виртуален здравен картон, който да е на разположение не само на потребителя, но и на личния му лекар. Достъп до здравното досие могат да имат и различни клиники, лаборатории и т.н. по желание на самия потребител. Шефът на социалната мрежа Марк Зукърбърг неотдавна сподели, че много от потребителите използват сайта, за да открият начин да се излекуват, да получат съвет или пък да общуват свободно с други, които страдат от същата болест.

Преди време Зукърбърг със съпругата си Присила Чен дари 5 млн. долара на центъра за здравеопазване в родния град на Фейсбук – Пало Алто, Калифорния.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*