Home / Красота / Ето кои са най-честите и най-ужасни грешки при гримиране!

Ето кои са най-честите и най-ужасни грешки при гримиране!

Гримът трябва да ни прави по-красиви, но понякога ефектът е обратен…

Най-честата грешка е гримирането на очите и устните еднакво силно. Условието за успешен грим е да се наблегне или на очите, или на устните. Ако искате да подчертаете погледа, не слагайте червило или използвайте само лек блясък.

Другата обичайна грешна е използването на по-тъмен от кожата фон дьо тен с цел да имитираме лек grimслънчев загар дори през зимата. Целта на този продукт е да заличи неравностите в тена и тонът му трябва да е близък до естествения. По-тъмният цвят може да направи лицето да изглежда като с тежка маска, вместо да излъчва светлина. За да постигнете ефекта на слънчевия загар, използвайте по-скоро лека златиста пудра – усмихнете се широко пред огледалото и я нанесете по издигнатите от усмивката части на бузите.

Не слагайте прекалено много спирала на миглите, за да не ги слепите на групички и да придадете излишна тежест на погледа. Спазвайте правилата: нанасяйте туша от основата към върховете на миглите със зигзагообразно движение на четката. Изхвърлете всички остарели спирали – обикновено те вече са за съхнали и се „сипят” под очите, пише сп. „Здравен журнал“.

Внимавайте с цвета на червилото. Модата ни ръководи в тенденциите, но най-важно е да съчетаетеgrim greshki червилото с тена на кожата. Ако тя е бледа, оранжевите тонове не са подходящи, а розовото не стои добре на по-тъмната кожа.

Не повтаряйте грима върху вече гримираното лице. По-добре махнете напълно стария грим или поне попийте с хартиена салфетка кожата, преди да освежите погледа и устните с лек пласт от избраните продукти.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*