Home / Новини / Немски медии възхваляват наш цигулар (ВИДЕО)

Немски медии възхваляват наш цигулар (ВИДЕО)

Елин Колев е дете-чудо на Европа в класическата музика

 

Елин Колев

Най-четеният немски вестник „Билд“ пише, че 17-годишният цилулар Елин Колев е сред 100-те личности на бъдещето. Българското момче е родено в Цвикау и свири на нежния инструмент от 5-годишна възраст.

„На 8 години направи дебюта си на голяма сцена с оркестър“, разказва баща му Мариян Колев. По негови думи Елин е бил приет по изключения в музикална академия „Феликс Менделсон-Бартолди“ в Лайпциг едва на 10 години.

„Първоначално Елин свиреше на пиано, а след това – на китара и укулеле. В крайна сметка обаче избра цигулката“, споделя гордият татко, който също е музикант.

През 2009 година медиите в Германия обръщат голямо внимание на нашенеца, тъй като тогава е на турне в Щатите и дори свири в „Карнеги хол“ в Ню Йорк. Заслужено грабва приза за „Най-добър млад талант“ на фондация „Ибла“, наградата „Млад музикант“ в Саксония и първо място в конкурса за цигулари „Йожен Изаи“ в Австрия.

Елин си спомня колко е бил щастлив от поканата за турнето в САЩ. Казва, че забравя всички трудности, когато види прекрасната публика. „Изпитвам огромна наслада от музиката“, са думите му.

През 2010 година той изпреварва 400 кандидати и печели главна роля във филма „Wunderkinder“, където се превъплъщава в ролята на еврейското цигуларче Абраша. Тогава той играе с едни от най-известните имена в немското кино.

„Елин обича хармонията на звуците. Иска да работи върху себе си и да се развива. Това му доставя голямо удоволствие. Той е надарено дете“, хвали го баща му Мариян Колев.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*