Home / Мода / Елегантни дамски дрехи за гости на сватба

Елегантни дамски дрехи за гости на сватба

Как да се облечем за официален повод?

В живота ни възникват различни семейни събития: от интимни вечери в ресторант, коледни събирания, барбекюта за рождени дни, сватби и какво ли още не.

От какви официални дамски дрехи се нуждаем, за да се представим на ниво?

Дамски дрехи за гости на сватба

В момента има тенденция дамските дрехи за гости на сватба да не бъдат твърде натруфени. Изберете елегантен тоалет, с който да съберете възхитените погледи на всички присъстващи. Ако купите правилната рокля и обувки, после ще може по-късно да ги използвате и за други официални събирания. Ето това е добър подход към бюджетирането на покупките и изграждането на вашия прекрасен дамски гардероб по естествен начин.

Елегантни дамски дрехи – какви цветове да изберем?

Придържайте се към класиката. Бялото е запазеният цвят за булката, черното е запазено за погребенията. Ето защо не е подходящо да носите тези цветове по време на първата част на церемонията. Ако сменяте роклята си вечерта, тогава официално дамско облекло в черен цвят е приемлива опция.

Наистина ли не бива да изглеждате по-добре от булката?

елегантни дамски дрехи

Каква рокля да си изберем?

Тази тема е много трудна за коментар, защото обикновено не знаем как ще изглежда булката. Все пак определено е добре да избягвате роклите на принцесите на Дисни. Нека обаче не изпадаме в крайности. Важното е да заложите на такова облекло, че да се чувствате добре в него.

Трябва ли да изберете вратовръзката/ризата на партньора си в съответствие с цвета на вашата рокля?

Не! Не носете и твърде дръзки тоалети, защото обикновено подобни дрехи за жени не правят добро впечатление.

Допълнителен съвет за мъжете – не носете риза с къси ръкави, опитайте се да не сваляте сакото си по време на тържеството.

Дрехи за жени за кръщене

Майките на децата, на които предстои кръщене, много често се обличат в пастелни, светли цветове. Това обаче не е задължително.

Ако сте ярък цветен тип и подобни комбинации ви отиват, тогава ги използвайте! Още по-лошо е, ако изглеждате болни и уморени в такъв празничен момент. Затова съобразете цветовете с вашия тип красота.

За какво да внимавате?

За съчетаване на рокли с топове. Трябва да запомните, че малко рокли се комбинират лесно с връхни дрехи. Тъй като кръщенетата най-често се провеждат в края на пролетта, когато е сравнително топло, роклята с дълъг ръкав трябва да се използва самостоятелно. При вятър е по-хладно, може да добавите елегантен шал на раменете или леко пролетно палто.

Дамски дрехи за ресторант

В такива случаи коктейлният тоалет ще работи най-добре. За жените това най-често означава коктейлна рокля (не офисна, не плетена, не абитуриентска). Семплата коктейлна рокля можете да съчетаете с по-големи, по-стилни бижута, официална дамска чанта или оригинални обувки. Но помнете, че не трябва да претрупвате визията си. Ако заложите на декоративна чантичка, останалата част от аутфита трябва да бъде „по-спокойна“. Ако искате да заложите на екстравагантни обувки, тогава пък бъдете умерени при избора на чанта.

Дамски дрехи за семейно парти у дома

Това също е много индивидуален въпрос. Когато се подготвят за вечерята на Бъдни вечер, например, много жени обличат коктейлни рокли, а мъжете носят костюм и бяла риза. Но има семейства, които посрещат Коледа с обикновена тениска и дънки. Най-доброто решение е да съобразите степента на елегантност със семейството си, с традицията.

Как да се подготвим за официално събитие, на което не знаем какво ни очаква?

Много труден, индивидуален въпрос. Кой е най-добрият начин за приготвяне? Според експертите, дънките, които могат да бъдат стилизирани по различни начини, ще бъдат добър избор.

Може и да изберете обувки с нисък ток – някои по-стилни балеринки или мокасини. Те са толкова универсални, че ще изглеждат добре и за бира-скара, и в официално заведение. Колкото до дрехите, то най-добрият вариант е копринена блуза. Една елегантна жилетка или ежедневен блейзър също би бил добър избор.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*