Home / Мистично / Душата наистина съществува – ето го доказателството!

Душата наистина съществува – ето го доказателството!

Душата съществува…

Любопитен шофьор спира колата си на магистралата в американския щат Кентъки. На другото платно е станала тежка катастрофа.

Сол Вазкез вади мобилния си телефон. Снимката на автопроизшествието със сигурност ще заинтересува аверите на американеца.

Фотосът обаче е орисан да не остане достояние единствено на компанията на Вазкез.

Тя като мълния обикаля целия свят и разпалва страстите на вярващите в отвъдния живот.

Самият Сол Вазкез едва по-късно установява един изключителен факт.

На снимката се вижда как безплътна човешка фигура се отправя към небесата.

Социалните мрежи буквално прегряват от коментарите на потребители, които са убедени, че за първи път е запечатан моментът, в който душата на умрелия напуска тялото му и започва своето вечно пътешествие през времето и пространството, пише „Уикенд“.

Дали обаче снимката не е поредният умел фалшификат? Феновете на свръхестествените истории още не са забравили огорчението си от добре изпипаната фалшификация с русалки в Гренландско море.

През 2013 г. истерията беше още по-голяма, след като сериозната телевизия „Енимъл планет” пусна псевдодокументален филм, наречен „Русалки: Намереното тяло“. В него бяха пуснати сензационни кадри, последвани от разговори със сериозни изследователи.

душа

Ето я въпросната снимка

Светът аха да повярва отново в приказките за русалки, елфи и дракони…

И „Енимъл планет” нанесе своя жесток удар с признанието, че кадрите са компютърна анимация, а въпросните топ изследователи са опитни артисти.

Сега публиката е доста скептична към сензационни снимки на сили и явления, които нямат нищо общо с чистата наука.

Всички се питат доколко е достоверна снимката на мистър Вазкез. Той самият се кълне, че не разполага нито с необходимия опит, нито с време да прави умели фалшификации, с които да влиза в световните новини.

„Всичко е истина. Въобще не предполагах, че моята снимка ще се превърне в толкова голяма сензация. Какво печеля аз от това? Нито ще забогатея, нито искам да съм известен. По-добре да не бях я показвал на приятелите“, опитва да се изкара жертва Сол Вазкез.

Той е готов да предостави телефона си на всяка лаборатория, която би искала да изследва достоверността на информацията в него.

След публикуването на фотоса местните медии побързаха да проверят какво се е случило с участниците в катастрофата.

Оказва се, че единственият пострадал е моторист, който по-късно умира в болницата, без да дойде в съзнание.

Възможно ли е душата на човека да го е напуснала още преди да го качат в линейката, ако той вече е бил в клинична смърт.

Дори учените са готови да дадат научно обяснение какво се случва със самите нас, след като сърцето ни спре да бие.

Според тях е напълно възможно душата наистина да напуска тялото, за да продължи своето вечно съществуване.

Най-напред във вълнуващите изследвания е д-р Стюарт Хамероф, почетен професор по анестезиология и психология в Аризонския университет.

Той е убеден, че осъзнаването и развитието на квантовата теория ще помогне да разгадаем тайната на човешкия живот и това, което се случва с нас след смъртта.

„Човек може да бъде обявен за мъртъв, когато квантовите вещества, формиращи душата, излязат от нервната система и влязат в просторите на Вселената.

Съзнанието ни е съвършена програма за квантовия компютър на мозъка.

Тя стои известно време там дори и след смъртта. Точно заради това някои хора разказват своите преживелици“, твърди той.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*