Home / Рецепти / Десерт Павлова под формата на коледен венец – ето как се прави!

Десерт Павлова под формата на коледен венец – ето как се прави!

Продукти за целувките:

4 белтъка
щипка сол
250 гр. пудра захар

За малиновото сладко:

125 гр. пресни малини
сока на 1/2 лимон
1/4 ч.ч. пудра захар

За крема:

300 мл. течна сметана

За украсата: 

пресни плодове и мента

Приготвяне на десерт Павлова: 

Разбийте белтъците с щипчица сол.

Преди да стане на твърд сняг, на малки порции добавете и пудрата захар, която трябва да е предварително пресята.

Разбийте ги докато стане пухкав крем.

С лъжица оформете малки целувки върху хартия за печене.

Но трябва да са едно до друго и в кръг, така че да се получи венец.

Оформете още един ред целувки върху първия. Загладете ги с лъжица.

Поставете готовия „венец“ в загрята на 120 градуса фурна за 2 часа.

Когато стане готово, изключете фурната и оставете „венеца“ във фурната докато изстине напълно.

Извадете готовата голяма целувка в чиния и отгоре я намажете с разбитата сметана.

След това полейте сладкиша с малиновото сладко.

То се прави като се разбият с пасатор горепосочените продукти.

Украсете с пресни плодове.

десерт Павлова

Десерт Павлова – как се прави?

Малко по-различен вариант на същия десерт:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*