Home / Любопитно / Часовникът – страхотен моден аксесоар

Часовникът – страхотен моден аксесоар

Всеки иска да изглежда стилно и да бъде в крак с модата. В това отношение един добре подбран часовник може да помогне много. Но нека видим от каква информация се нуждаем, преди да решим кой точно модел да изберем.

Първият въпрос, свързан с избора на определен модел часовник касае това, къде възнамерявате да го носите.

Освен че винаги е насреща, за да ни информира за часа и датата и е страхотен моден аксесоар, часовникът може да разкрие за нас толкова много неща, които дори и не сте подозирали.

Например, той веднага информира околните за вашия стил, за навиците и основните черти характера ви. Ето защо следва да го изберем много внимателно.

Функционалност

дамски часовници

Часовникът може да разкрие за нас много неща

Функционалността на часовника е първият критерий за избор. Основното е да се спрете на такъв модел, който притежава всички функции, които са важни за вас. Така например, ако сте фен на спортния канал, то тогава бихте могли да имате винаги достъп до него, благодарение на модерните смарт часовници.

Надеждност

Още един много важен критерий при избора на правилния часовник, е неговата надеждност. За да минимализирате риска от повреда при случаен удар или друго, хубаво е вашият часовник да бъде противоударен, както и водоустойчив. В момента на пазара се предлагат много добри модели, снабдени с такива защити. Вярно е, че тяхната цена е по-висока, но все пак си струва да купите такъв, а не някой, който бихте могли да счупите за сравнително кратко време. Това важи особено за тези хора, в ежедневието на които са залегнали рискови в това отношение дейности.

Маркови часовници

Една от най-добрите опции е да изберете марков часовник. Съществуват страхотни маркови дамски часовници, а също така и мъжки, които могат да паснат на всяка една визия и да я допълнят по един уникален начин. Марковите часовници не само привличат внимание и са с отлично качество, но и определено могат да добавят класа към вашия аутфит. Като се има предвид дълготрайността на такива часовници, колкото и скъпа да е цената им, винаги си заслужава човек да заложи именно на такава сигурна покупка. Това важи с особена сила в случаите, когато искате да зарадвате близък човек с подарък. Избирайки някой актуален модел от най-новите колекции маркови часовници, може да сте сигурни, че вашият подарък ще предизвика истинска еуфория.

Гривна или каишка

Много често този въпрос излиза на дневен ред, когато става въпрос за избор на дамски часовник. Според експертите, това е въпрос на вкус. По принцип кожената каишка е по-комфортна за употреба, а някои дори я намират за значително по-красива. Кожата може да бъде естествена или изкуствена, но и в двата случая тези каишки не могат да се мерят по издръжливост с метала или керамиката, които при правилна грижа са неподвластни на следите на времето. Специалистите твърдят, че издръжливостта на една качествена кожена каишка е от 2 до 5 години. След това ще трябва да бъде подменена. Докато металната гривна е практична и освен това може да се регулира в желания размер.

Металът е устойчив на износване, като в най-лошия случай би могло да се стигне до евентуално леко полиране. Разбира се, гривната също си има своите недостатъци. Най-големият е, че може да се скъса и тогава ремонтът няма да излезе много евтино. Остана да разгледаме опцията за керамичните верижки. Те безспорно са много красиви, а и, оказва се, не по-малко издръжливи от металните. При тях няма вероятност да бъде загубен първоначалния перфектен вид, дори и при дългогодишна употреба. Още едно голямо предимство на керамичните часовници е че те са много издръжливи на механичен удар.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*