Home / Споделено / Бях пълно и отчаяно момиче, но се промених

Бях пълно и отчаяно момиче, но се промених

Наскоро прочетох история, изпратена ви от едно отчаяно момиче, което има проблеми с теглото. Това ме провокира да ви пиша. Преди известно време разбрах за себе си, че животът е достатъчно тежък и сложен, за да си го усложнявам сама.

Откакто се помня, и аз съм доста пълна, което съответно ме лиши от самочувствие и ме „дари“ с огромен стремеж да достигна съвършенството. А за мен то бе именно едно секси, слабо тяло. Опитвах се с години, но успех – почти никакъв. Единственото, което ставаше, бе това, че аз се отчайвах все повече, а от там се вглъбявах и затварях в себе си. Не допусках никого до себе си, позволих на хора от обкръжението си да ме използват, да правя това, което поискат от мен, без да смея да кажа нищо. А за мъж дори не можеше и дума да става, смятах се за недостойна, срамувах се.

И така минаха тийнейджърските ми години, оказах се 20-годишна – без самочувствие, без гадже, без нищо съществено, все едно бях сам-сама, а и само това исках вече. В някакъв момент обаче някак си се взех в ръце. Може би през всички години мислех за много неща, гледах живота на приятелите ми, мълчаливо бях с тях, когато грешаха, радваха се, трупаха опит и покрай тях някак си натрупах и свой собствен. Постепенно започнах да се променям, стараех се да изглеждам по-добре и някак си придобих самочувствие. Мъжете започнаха да се заглеждат по мен, което беше много хубаво, но и малко плашещо, защото не знаех как да постъпвам спрямо тях. Впоследствие направих и много грешки, които в крайна сметка ме накараха да осъзная, че проблемът си е в мен, че е именно в този стремеж – в стремежа си за красота, наложен от обществото, в стремежа да се харесам на другите, гледайки се с техните очи.

В момента съм на 24 години и съм отново сама, но сега вече осъзнавам, че има неща, които трябва да променя в живота си, а именно годините, които пропилях в самосъжаление. Сега, ден след ден, стъпка по стъпка, изграждам новото си аз – такова, каквото искам и харесвам аз, а не някой друг.

Уважаеми читатели, можете да ни изпратите своята тъжна, весела или поучителна история. Ние ще я публикуваме в сайта Prekrasna.bg.

Пишете ни на e-mail info@prekrasna.bg

loading...

2 comments

  1. Дъщеря ми Нушка е пълна 130 кг и има анемия как да ослабне от пълнотата и краката и станаха дебели и сини кажете ми как да ослабне поне малко тя се опитвала да ослабне но и стана лошо заради анемята и сега си бие инжекций да не я боли има дъщеричка на 6 години Иванина

    • Павлова

      Здравейте! Според мен е добре да си оправи анемията, защото тя затруднява работата на всеки един орган , както и обмяната на веществата. Зависи с какво се храни. Овесените ядки например засищат човека, помагат на анемията и дават енергия за работа.Може да смесвате овесените ядки със плодов сок или кисело мляко и др по ваш вкус или готово мюсли. Има и други такива храни – хубаво е да яде много сурови храни и да се разхожда. Шуслеровите соли също помагат на обмяната и на хемоглобина. Трябва да се обърне внимание и на духовната старана на нещата- както гласи поговорката; Здрав Дух – здраво тяло“ Ако имате православна вяра се обърнете към човек който е пример за вас в това отношение. Успех! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*