Home / Споделено / Бях дебела, но един ден всичко се промени! Ето какво направих!

Бях дебела, но един ден всичко се промени! Ето какво направих!

Наскоро прочетох история, изпратена ви от едно отчаяно момиче, което има проблеми с теглото. Това ме провокира да ви пиша.

Преди известно време разбрах за себе си, че животът е достатъчно тежък и сложен, за да си го усложнявам сама.

Откакто се помня, и аз съм доста пълна, което съответно ме лиши от самочувствие и ме „дари“ с огромен стремеж да достигна съвършенството.

А за мен то бе именно едно хубаво, слабо тяло. Опитвах се с години, но успех – почти никакъв. Единственото, което ставаше, бе това, че аз се отчайвах все повече, а от там се вглъбявах и затварях в себе си. Не допусках никого до себе си. Позволих на хора от обкръжението си да ме използват, да правя това, което поискат от мен, без да смея да кажа нищо.

А за мъж дори не можеше и дума да става, смятах се за недостойна, срамувах се.

И така минаха тийнейджърските ми години… Оказах се 20-годишна – без самочувствие, без гадже, без нищо съществено, все едно бях сам-сама, а и само това исках вече.

В някакъв момент обаче някак си се взех в ръце.

промени

Всичко се промени

Може би през всички години мислех за много неща, гледах живота на приятелите ми, мълчаливо бях с тях, когато грешаха, радваха се, трупаха опит и покрай тях някак си натрупах и свой собствен.

Постепенно започнах да се променям, стараех се да изглеждам по-добре и някак си придобих самочувствие.

Мъжете започнаха да се заглеждат по мен, което беше много хубаво, но и малко плашещо, защото не знаех как да постъпвам спрямо тях.

Впоследствие направих и много грешки, които в крайна сметка ме накараха да осъзная, че проблемът си е в мен.

Именно в този стремеж – в стремежа си за красота, наложен от обществото, в стремежа да се харесам на другите, гледайки се с техните очи…

В момента съм на 24 години и съм отново сама.

Но сега вече осъзнавам, че има неща, които трябва да променя в живота си, а именно годините, които пропилях в самосъжаление.

Сега, ден след ден, стъпка по стъпка, изграждам новото си аз – такова, каквото искам и харесвам аз, а не някой друг.

Снимка: Pixabay.com

loading...

2 comments

  1. Дъщеря ми Нушка е пълна 130 кг и има анемия как да ослабне от пълнотата и краката и станаха дебели и сини кажете ми как да ослабне поне малко тя се опитвала да ослабне но и стана лошо заради анемята и сега си бие инжекций да не я боли има дъщеричка на 6 години Иванина

    • Павлова

      Здравейте! Според мен е добре да си оправи анемията, защото тя затруднява работата на всеки един орган , както и обмяната на веществата. Зависи с какво се храни. Овесените ядки например засищат човека, помагат на анемията и дават енергия за работа.Може да смесвате овесените ядки със плодов сок или кисело мляко и др по ваш вкус или готово мюсли. Има и други такива храни – хубаво е да яде много сурови храни и да се разхожда. Шуслеровите соли също помагат на обмяната и на хемоглобина. Трябва да се обърне внимание и на духовната старана на нещата- както гласи поговорката; Здрав Дух – здраво тяло“ Ако имате православна вяра се обърнете към човек който е пример за вас в това отношение. Успех! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*