Home / Новини / Браво! Шеф продава ресторанта си, за да спаси своя служителка от рак!

Браво! Шеф продава ресторанта си, за да спаси своя служителка от рак!

Британи Матис има тумор в мозъка си

Някои хора отдавна са стигнали до извода, че парите са важни, но не са условие човек да бъде щастлив. Немецът Михаел Де Байър е един от тези хора. Щедрият мъж продава ресторанта си, за да спаси 19-годишна своя служителка от рак.

Британи Матис разбрала, че има тумор в мозъка малко преди Коледа. За съжалание момичето няма здравна

Британи Матис

Британи Матис

осигуровка, която да покрие всички разходи по лечението й. Научавайки трагедията й, нейният шеф Михаел решава да продаде бизнеса си, за да й помогне в жестоката борба.

„Не мога да седя и просто да гледам. Няма да мога да живея спокойно! Аз никога няма да съм щастлив, ако само печеля пари и не помагам“, размишлява немецът, чийто ресторант се намира в американския град Монгомъри.

Матис е загубила баща си заради същото заболяване и е страшно притеснена. Майка й и сестра й, които също работят в ресторанта на Михаел, първи забелязали, че нещо не е наред с момичето.

Щедрият Михаел

Щедрият Михаел

„Отидох в болницата и лекарите установиха, че кръвта ми се съсирва. На следващия ден вече ми бяха поставили диагноза“, споделя пациентката.

Байър е баща на две деца, но не се притеснява да се раздели с бизнеса си. По негова преценка ресторантът му струва около 2 милиона долара.

„След като продам ресторанта си, тъкмо ще прекарвам повече време с жена си и с децата си“, споделя още щедрият немец.

One comment

  1. Да ,това го прави Германец,работещ в Америка! Пък и явно само там могат да ти поставят диагноза за 24 часа !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*