Продукти:
500 г спагети №10
2 с. л. зехтин
1 глава кромид
2 средни кутии риба тон в олио
2 малки кутии доматено пюре
3-4 щипки захар
200 мл бяло вино
1 връзка магданоз
млян черен пипер на вкус
50 г пармезан
сол на вкус
1 с. л. олио
Как се приготвят спагетите?
Сложете да заври тенджера с вода. Добавете малко олио. Щом кипне, сложете щипка сол и потопете спагетите. Варете ги около 7-10 минути, после отцедете.
Загрейте зехтина в по-дълбок тиган на умерен огън, след което запържете в него за около 2-3 минути накълцания на ситно кромид. Добавете рибата тон, отцедена от мазнината в консервите.
След около 5-6 минути сложете доматеното пюре и захарта, за да премахнете киселото от пюрето. Когато сместа се загрее добре, сипете в нея и бялото вино.
Добавете нарязания магданоз, солта и пипера и оставете соса да ври на слаб огън.
Залейте спагетите с приготвения доматено-рибен сос и отгоре поръсете с настърганото сирене пармезан.