Home / Споделено / Имам сив и скучен живот – вече 24 години завиждам на най-добрата си приятелка

Имам сив и скучен живот – вече 24 години завиждам на най-добрата си приятелка

Хич не съм щастлива

Признавам си, че и аз страдам от тази болест – завистта. При това вече 24 години не мога да се отърва от нея.

С приятелката ми Славка се омъжихме почти по едно и също време – тя за своя Огнян, аз за Матей.

В началото и двете бяхме влюбени в половинките си, но още тогава тяхната връзка беше по-страстна и романтична. Семействата ни и досега са неразделни, защото и мъжете ни бяха приятели от преди това.

Пред очите ми е всичко, което става между Славка и Огнян и не мога да спра да й завиждам. Не мислете, че съм влюбена в чуждия мъж, макар че на младини и такива мисли ми минаваха. После обаче разбрах, че просто искам да съм на нейно място и толкова.

Непрекъснато правя сравнения между него и Матей и всеки път се убеждавам, че съм изтеглила късата клечка, а Славка е голяма късметлийка.


След сватбата им те заминаха на меден месец в Гърция, а ние ходихме за десет дни във Велинград. Когато родихме първите си деца, Огнян обсипа жена си с подаръци – златни бижута, дрехи и козметика.

Аз получих традиционния букет при изписването и у дома ме чакаше нова тенджера. Идеше ми да я захлупя на главата на Матей! Вярно, че отдавна ми трябваше, ама това ли беше подаръкът ми за мъките, които преживях?!

скучен живот

И аз искам да съм щастлива

Огнян си взе един месец отпуска, за да помага на Славка, пък моят повика майка си от село. И не стига, че не бях добре, ами трябваше и със свекървата да се съобразявам.

През годините все ходим на почивка с нашите приятели.

И тогава най-много ме е яд. Те и досега се държат като влюбени гълъбчета. Огнян току грабне жена си на ръце и така влизат в морето. Чувам смеха им отдалече и сърцето ме пробожда. Наблюдавам ги как се целуват и прегръщат във водата и ми се плаче. Най-романтичният жест на моя е да ме попита искам ли да ми донесе сладолед, като отива да си купи бира.

Когато двете семейства сме заедно, виждам как те се гледат, Огнян често я погалва по ръката или я целува по бузата. И не спира да я хвали. Нарича я с най-мили имена, а аз съм „женичката ми“, при това само когато поднеса вкусно ядене, което Матей обича.

Славка ми е разправяла, че и под чаршафите съпругът й бил все същият щурак – понякога се любили с часове и той все измислял нещо ново. А ние го правим, колкото да не е без хич.

Иначе не мога да се оплача от съпруга си, слуша ме и безропотно изпълнява, каквото му кажа.

Дава ми и цялата си заплата, но е изключено да направи някакъв красив жест, а толкова ми се иска.

Никога не ме е изненадвал или пък да ми подари нещо, което да ме накара да трепна от радост.

Когато имам повод, ми дава пари сама да си купя подарък.

И си мисля колко красив е техният живот и колко сив и скучен е моят.

Яд ме е, че Огнян не избра мен, а нея.

Колкото и нескромно да звучи, аз съм и по-хубавата, и по-умната, а ми се падна не истинският мъж, а мухльото.

Ама го търпя, нали е баща на двете ми деца, пък и на тези години е късно да се развеждам. Търпя и завиждам, само това ми остава.

Анелия

Снимка: Pixabay.com

loading...

2 comments

  1. Като имаш скучен живот направи ти нещо интересно прави мили жестове към мъжът си и да видиш как той ще вземе да ти връща същото. Вярно ще изисква време но ще се върне

  2. Откачалка! Ти знаеш ли че който много завижда не си дояжда мори??? А това че името е Матей, Това е Божият Ангел, чела ли си библията за Матей? Не е хубаво да за виждаш на никой, Защото Господ ще ти го върне на децата, и те ще страдат заради твоята завист.. Колкото по малко имаш по добре за тебе откачалка… Господ дава на този кой колкото може да носи.. А ти обичай мажъси от душа, НЕ лъмти за много, защото който ламти за много накрая нищо не получава…И богатите плачат ти какво мислиш!???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*