Home / Новини / Българка шашна света с красота и интелект!

Българка шашна света с красота и интелект!

Българката Виктория Божилова шашна организаторите на конкурса „Кралица на света 2014“ с умните отговори, благотворителността и красивата рокля, която сама си е ушила.

Миската се завърна преди дни от Доминикана с престижната титла и спечели сред 35 хубавици от цял свят. Тя се представила блестящо на интервюто с журито и въпросите, които й задавали.

„Меги Савова, организаторката на нашия конкурс „Мис България“, ми помогна с подготовката за интервюто. Това е най-тежката част. Подготовката ми започна, след като спечелих „Мисис България“ през февруари“, споделя пред „Телеграф“ Виктория.

„Разказах на журито, че всички българки сме красиви, но и че се занимаваме с благотворителни каузи – споделя още Виктория. – После ме похвалиха пред всички за отговорите.“

Красивата нашенка разказала на чужденците как всяка година всички победителки в конкурса „Мисис България“ правят базар „Коледни ангели“ на 1 декември, ръчно правят неща и събраните средства даряват.

„Миналата година ги дадохме на децата от детското селище в село Дрен, сега пак ще ги предоставим на детски дом. Помагаме на Венелина Минева в каузата й за зрението на децата, освен това на Луиза Георгиева и мисията й за рака на гърдата“, обяснява Вики.

Кралица на света 2014

Кралица на света 2014

Награда

„Наградата ми е за всички българки. Донесох я за всички, не само за мен“, категорична е тя. Победителката в престижния конкурс е завършила архитектура. Занимава се с мода, създала е своя колекция и сега готви нова. Освен това има свой застрахователен бизнес. Помага и в транспортната фирма на мъжа си, който осигурява превоза за чуждестранните кинопродукции, които се снимат у нас. Изкарала е актьорски курс и заедно със сина си се е снимала в сериала „Под прикритие“ и филма „Корпус за бързо реагиране“. Сега отстъпва на него сценичните изяви.

„Доминикана е страшно екзотично място, хората са весели, дружелюбни. Направи ми впечатление, че са много религиозни – спомня си Вики. – Преди конкурса ни подреждаха в кръг и се молеха.“

Харесват й плодовете там. Интересно е националното ястие на Доминикана – пюре, приготвено с банани и картофи и някаква тяхна подправка. Програмата по време на конкурса е тежка, от 7 сутринта до 10 вечерта са ангажирани. Репетициите са по 6 часа при 32 градуса температура, влажност от 80% и на Вики й било трудно да диша. Не е свикнала с климата.

Прекрасната Виктория Божилова

Прекрасната Виктория Божилова

„Участничките бяха много добре подготвени с гримьори, фризьори. Аз се оправях сама, като всички българки, много организирани сме. За една от вечерите си бях ушила сама роклята, защото се занимавам с дизайн. На организаторите им хареса много, в техен стил е, по-разкроена“, казва тя. По време на конкурса имали и спортен ден и ги оценявали. Повечето от участничките дори мрънкали. Имали волейбол и стрелба, на която българката се представила блестящо.

„Аз имам опит, тук често стрелям. Дори водя и малкия ми син да се забавлява“, признава тя. За една от вечерите трябвало да облекат национални носии.

„Не ни караха да играем национални танци, защото ни бяха подготвили тежка хореография“, обяснява тя. Имали също и тур с бански, а после дефилирали и с официални тоалети. За Вики една от роклите осигурила Анелия Петкова.

Плаж

Правили фотосесии на морето, което я впечатлило с кристалната си чистота. За плаж обаче почти не останало време, едва последния ден преди полета се попекла. Организаторите на конкурса водили участничките и до столицата Санто Доминго.

„Снимаха ни и много ни се радваха. Особено на мен, понеже съм много бяла, а повечето там са с тъмна кожа“, споделя Вики. Имали посещение в старчески дом. Впечатлило я, че възрастните хора там живеели тежко и бедно. Участничките им занесли храна, списания. А Вики била подготвила и флагове с трибагреника ни. Българката се сдружила с представителката на Канада. Дамата обаче си навехнала крака и трудно стигнала до финала.

Най-красивата в света дама е и майка на 6-годишен син.

„Двамата с Алекс сме емоционални, креативни и не се спираме, обичаме да се разхождаме, да се забавляваме. Синът ми приема участието много добре, нищо че е момче, щастлив е. Дори вчера за участието ми в телевизията ми каза: „Вземи си всички награди, забрави едната“. Там аз получих корона и статуетка“, откровена е миската. „Алекс често ми казва: „Мамо, ти си моята кралица“. – Няма по-ценна награда от това“, признава още тя. Благодарна е и на съпруга си, който изцяло я подкрепил за конкурса и отишъл в Доминикана с нея, помогнал й за всичко.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*