Home / Рецепти / Апетитни пилешки дробчета с картофи и гъби

Апетитни пилешки дробчета с картофи и гъби

Продукти:

400 грама пилешки дробчета
8 картофа
1 глава лук
300 грама пресни гъби
олио за пържене
1 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица брашно
сол на вкус
черен пипер на вкус
магданоз или копър по желание

Начин на приготвяне:drobcheta

Нарежете обелените картофи на кубчета, след което ги подправете на вкус и ги запържете. Почистете гъбите, нарежете, подправете и ги запържете в мазнината от картофите.

Нарежете лука на едро и го запържете до прозрачност. Добавете дробчетата и запържете, докато променят цвета си. Сложете брашното и при постоянно бъркане прибавете млякото, подправете на вкус и задушете за 7-8 минути.

Наредете продуктите на слоеве в гювеч и запечете за 25-30 минути при 200 градуса. Поръсете с магданоз или копър и сервирайте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*