Home / Любопитно / Google разказва невероятна история за вечното приятелство (ВИДЕО)

Google разказва невероятна история за вечното приятелство (ВИДЕО)

Google улеснява живота на милиони хора по света

priyatelstvoПомните ли какво казва дядо Либен в повестта „Българи от старо време“ за виното и приятелите? Че те винаги са по-добри от новите! Онези щастливци, които имат такива приятели, могат да потвърдят колко истина има в това твърдение…

В най-новата реклама на Google India интернет гигантът разказва трогателна история за вечното приятелство. Благодарение на търсачката двама приятели от детството, разделени през 1947 година заради разцеплението на Индия и Пакистан, се събират отново.

Във видеото възрастният мъж Балдев разказва на внучката си за своя приятел Юсеф. Той си спомня как двамата са пускали хвърчила, яли са сладки от малък магазин и вършели пакости в парка край древната порта на Лахор.

Използвайки тази информация, внучката на Балдев прави собствено проучване в Google и попада на статия в Уикипедия. Така тя разбира, че портата се казва Мочи. При повторно търсене намира и телефона на най-стария магазин за сладки край тази порта. Момичето се обажда в магазина, заявявайки, че търси Юсеф. Разбира се, той не е забравил стария си приятел… Внукът на Юсеф пък използва Google, за да купи самолетен билет на дядо си за Индия.

В крайна сметка двамата приятели се срещат и прегръщат… Вижте рекламата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*