Продукти:
6 яйца
2 връзки зелен лук
пресен копър по ваш вкус
3 суп.л. грис
1 суп.л. брашно
към 120 гр. галета
1 суп.л. заквасена сметана
1 суп.л. оцет
сол
черен пипер
Приготвяне на кюфтенцата:
Първо сварете яйцата, но във водата предварително сложете солта и оцета. След като се сварят, оставете ги за 15-20 мин. да се охладят и ги обелете.
Измийте хубаво под течаща вода копъра, а лука накълцайте на ситно.
Преместете ги в купа и сложете галетата.
Настържете яйцата на едро ренде.
Прибавете лука с галетата, сметаната, гриса, брашното, солта и черния пипер на вкус.
Разбъркайте всичко много добре.
От получената смес оформете кюфтенца.
Най-накрая хубавичко ги оваляйте в галетата и ги изпържете.