Продукти за целувките:
4 белтъка
щипка сол
250 гр. пудра захар
За малиновото сладко:
125 гр. пресни малини
сока на 1/2 лимон
1/4 ч.ч. пудра захар
За крема:
300 мл. течна сметана
За украсата:
пресни плодове и мента
Приготвяне на десерт Павлова:
Разбийте белтъците с щипчица сол.
Преди да стане на твърд сняг, на малки порции добавете и пудрата захар, която трябва да е предварително пресята.
Разбийте ги докато стане пухкав крем.
С лъжица оформете малки целувки върху хартия за печене.
Но трябва да са едно до друго и в кръг, така че да се получи венец.
Оформете още един ред целувки върху първия. Загладете ги с лъжица.
Поставете готовия „венец“ в загрята на 120 градуса фурна за 2 часа.
Когато стане готово, изключете фурната и оставете „венеца“ във фурната докато изстине напълно.
Извадете готовата голяма целувка в чиния и отгоре я намажете с разбитата сметана.
След това полейте сладкиша с малиновото сладко.
То се прави като се разбият с пасатор горепосочените продукти.
Украсете с пресни плодове.
Малко по-различен вариант на същия десерт: