Продукти:
ягоди
сметана спрей
течен шоколад (за очите)
За тортата:
3 готови кръгли блата
500 гр. течна сладкарска сметана
сок от компот (по избор)
Приготвяне на Дядо Коледа от ягоди:
Нарежете с остър нож края на всяка ягода, за да може тя да „стъпи“. Изрежете част и от противоположната страна, за да се получи шапка. С помощта на спрея сметана оформете лицето. Поставете шапката и сложете малко сметана на върха й, за да се получи пискюл. Оформете очите и устата с течен шоколад (за да ви е по-лесно, вижте снимката).
Приготвяне на тортата:
Разбийте с помощта на миксер на средна скорост течната сладкарска сметана. Ако е неоходимо, добавете захар.
В кръгла табла поставете първия блат. Сиропирайте го със сока от компот и го намажете със сметана. Направете същото и с другите блатове.
След като сте готови, намажете тортата отстрани и украсете отгоре с повече сметана. Подредете готовите ягоди около тортата.
Бон апети!