Торта с абсолютно безтегловни блатове и вкусен крем
Да започнем с кремa, защото ще е необходимо да се охлади.
Продукти за крема:
1 чаша мляко (240 мл)
1 пакет (250 мл) сметана за разбиване
1 лимон (сокът и кората от лимона)
1 супена лъжица нишесте
1\3 чаша захар
2 жълтъка
80 гр. бял шоколад
Лимонът се обелва, изцежда се сокът и се настъргва кората.
Захарта, яйченият жълтък, млякото и нишестето се миксират и се оставят да къкрят, като се разбъркват, за да не загори сместта. Добавят се сокът и кората от лимона и се оставя на котлона, докато се сгъсти. Слага се шоколадът.
Кремът се слага да се охлади в хладилник за поне един час.
За тортата:
4 яйца, 2 белтъка, 1\2 чаша (110 грама) захар се разбиват за поне около 5 минути – докато сместа побелее и придобие обем. В края на разбиването се добавят 2 супени лъжици растително масло, 1 ч. л. ванилия или някакъв ликьор за аромат.
Смесват се малко сол, 3 супени лъжици брашно, 1\2 чаена чаша мак, 1 ч. л. бакпулвер.
Внимателно, по метода на „сгъване и прихлупване“, се смесва сухата смес с разбитите яйца и млякото.
Излива се в стандартна форма върху хартия за печене. Изравнява се и се пече до златисто в рамките на 7-8 минути в предварително загрята фурна до 200 ° С.
Начин на приготвяне:
Изкарайте блатовете от фурната, оставете ги да се охладят и ги нарежете на три пласта.
Разбийте сметаната, добавете крема и настъргания шоколад. Сглобете тортата. Украсете с мак или настърган шоколад. Поднесете охладена.
Сигурни ли сте, че рецептата за крема е точно написана, половин час вече го бъркам и не ми се сгъстява особено