Home / Новини / 69 см е най-ниската жена

69 см е най-ниската жена

Колежанка със скромните 69 см е най-ниската жена в света

22-годишната Бриджит Джордан учи в колеж в родния си град Сандовал в Илийнос. Тя е изключително музикална и много обича да пее и танцува. С ентусиазъм се включва в различните спортни мероприятия, които организира колежа, и показва завидни умения. Малката колежанка дори играе баскетбол и карате, въпреки скромните си мерки.

“Надявам се, че така хората ще осъзнаят, че е хубаво да бъдеш различен” – сподели Бриджит пред “Дейли мейл”.

Братът на американската е висок 98 сантиметра. В рода им няма други толкова ниски хора. Причината за ниския им ръст е наследствена болест – остеодисплазия. Заболяването се изразява в увреждане на развитието на костите.

Ученолюбивата колежанка се смята за най-ниската жена в света. Тя се нареди преди Елиф Коджаман от съседна Турция, която е висока 72 сантиметра.

22-годишната Бриджит Джордан използва компютър, опитва да се готви и води богат социален живот. Има много приятели, с които контактува предимно чрез интернет, и се радва на живота. Намират се и хора, които да й се подиграят, но тя е свикнала и не се впечатлява ни най-малко. Иска да научи приятелите си на съпричастност и дава кураж на други болни хора като нея.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*