Home / Мода / 5 начина да носите мъжка тениска

5 начина да носите мъжка тениска

Спомняте ли си как изглеждаше гардероба на Декстър в едноименния анимационен сериал? Поредица от еднакви престилки, от които малкия гений с лошата сестра трябваше да избира всеки ден облеклото си.

Не се ли чувствате понякога и вие като Декстър, когато се изправите пред десетките тениски, наредени на купчини в гардероба или окачени на закачалки?

Да, тениските са практични и удобни, но понякога могат ужасно да доскучеят. Затова се притичваме на помощ с няколко практични съвета за това как да съчетаете мъжката си тениска с другите части на облеклото, така че да не ви е скучно.

Тениска отвън

Това е най-разпространеният начин да носите тениската си, разбира се, но трябва да се съобразите с няколко елемента.

тениска

Тениските са практични и удобни

Дължината на тениската трябва да е до средата на ципа на дънките. По-дълга тениска ще ви стои като нощница, а по-късата ще ви накара да изглеждате дебел.

Важно е също е да изберете тениска, която не ви е прекалено широка. Нека моделът пада спокойно покрай тялото ви, без да остава излишен плат отстрани, но и без да прилепва по формите ви, каквито и да са те.

Тениска вътре

Сигурно веднага си представяте немски турист с бермуди, сандали с чорапи и втъкната до скъсване в панталоните тениска. Изтрийте от главата си този образ, защото всъщност втъкната вътре тениска, когато е по мярка, ви кара да изглеждате много елегантно и стилно.

Условието обаче е да сте в добра форма и панталонът да не ви е прекалено стегнат. Коланът е задължителен, като нашият съвет е да не прекалявате с орнаментните по токата му.

За този начин на носене са подходящи едноцветните тениски или тези само с един надпис. Ако тениската ви е изпъстрена с щампи или надписи, не ги крийте в панталоните, защото се губи цялостното впечатление от тениската.

Тениска със сако

Комбинацията на тениска със сако е златната среда между официално и небрежно облекло. Ако не знаете как точно да се облечете за даден повод или среща, залагайте винаги на тениска (в един цвят) и сако върху нея.

Ако се окажете в по-неформална среда, винаги можете да навиете нагоре ръкавите на сакото. Така ще бъдете с една идея по-елегантен от другите, без да сте прекалено „изтупан“, за да се чувствате неудобно. Aко пък събитието е официално, няма да изглеждате неглиже, защото няма да сте по тениска, а със сако.

Тениска с дънково яке

Не знаем точно каква е магията на дънковия плат, но със сигурност я има. Иначе няма как да обясним тоталната хегемония на този плат вече повече от 50 години. Якетата от дънков плат са идеална добавка към всяка тениска дори и в летните вечери край морето.

Ръкавите на якето задължително трябва да са леко навити, а тениската отдолу може да е цветна или бяла, с щампи или черна, може да втъкнете в панталона или да я оставите да пада свободно – имате цялата свобода на света.

Единствено се уверете, че панталонът и якето не са в един и същи цвят. Модерният начин е да комбинирате черни дънки и светло синьо яке.

Тениска с риза

Облечете върху тениската си риза с къс или дълъг ръкав в контрастен цвят без да я закопчавате. Получавате се свежа, младежка комбинация с лек бунтарски привкус. Важно е да спазвате следните правила – карирана риза върху едноцветна тениска, дънкова риза върху раирана тениска или тениска с принт, едноцветна риза върху шарена тениска.

Така няма да се стигне до претрупване на шарки и материи, а ще подчертаете отделните детайли. Тениската носете пусната над панталона и се уверете, че дрехите са ви по мярка.

По-широките тениски и ризи не прикриват липсата на коремни преси, а напротив – карат ви да изглеждате още по-едри. Затова просто носете дрехи по мярка. Вижте всичко за тениските и размерите им в сайта на Bolf.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*