Home / Лайфстайл / 5 лесни хитринки за пестене на време

5 лесни хитринки за пестене на време

Не губете излишно време в Скайп и Фейсбук

 

Ценете времето си!

Имате ли гадното усещане, че времето е като пясък, който се изплъзва между пръстите ви?! Иска ви се да направите толкова много неща, а то все не ви достига и вие се хващате за спасителните „утре“ или „скоро“. Вместо да отлагате живота си и да се чувствате виновни, предлагаме ви да станете шеф на времето си и да го използвате разумно.

1. Дайте си сметка през коя част на деня сте най-продуктивни. Ако сутрин се съсредоточавате по-лесно и бързо, отхвърлете важните задачи в началото на деня. Следобед вършете маловажните неща или се отдайте на почивка, за да заредите батериите за следващия ден.

2. Не е нужно да се мъчите цяла събота или неделя, вършейки домакински задължения. Вместо това разпределете задачите, свързани с дома ви, по 20-30 минути всеки ден от седмицата. Така през уикенда ще имате време за забавления и за всичко онова, което обичате да правите.

3. Спрете да се чувствате виновни! Ако не сте успели да приключите с нещо планирано, не се самоизмъчвайте. Винаги ценете постигнатото.

4. Внимавайте какви дрехи си купувате. Ако обърнете внимание на етикетите, може да си спестите време впоследствие при пране и гладене. Някои материи изискват по-малко усилия за поддръжка.

5. Обърнете внимание на това колко време отделяте за телефонни разговори, чатене по Скайп, „висене“ във Фейсбук, душ, гледане на телевизия и т.н. Помислете дали не може да намалите значително времето на някои за сметка на други, които ще ви доставят по-голямо удоволствие и ще ви накарат да се чувствате по-удовлетворени от себе си.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*