Home / Красота / 4 прекрасни идеи за разкрасяване с лимон

4 прекрасни идеи за разкрасяване с лимон

Когато животът ви предложи лимони, бихте могли да си направите лимонада, но бихте могли да си направите и маска за коса или пък скраб за тяло. Плюс това всичко ще е без химикали или добавени консерванти.

1. Маска за коса

Тази маска ще стимулира растежа на косата и ще я хидратира. Смесете 4 супени лъжици кокосово масло с 2 супени лъжици лимонов сок и 1 супена лъжица сок от грейпфрут. Втрийте в косата и след 10-15 минути я измийте с топла вода.

2. Лимонена вода за крака

Всичко, от което се нуждаете, е леген, няколко пресни розмарина, няколко кръгчета лимон, 1/2 чаша английска сол и топла вода. Можете да си накиснете краката в тази ароматна вода след дълъг работен ден и да си отпочинете.

3. Скраб за тяло

LIMONТой съдържа само четири прости съставки: зехтин, мед, пудра захар и лимонов сок. Всеки път, когато се къпете, можете да си разтриете тялото с тази смес.

4. Маска за лице

Лимоновия сок е лек за всичките ви кожни проблеми – акне, белезе, бръчки, тъмни петна и т.н. Но ако комбинирате лимоновия сок с белтъка на едно яйце, това ще ви помогне да имате по-стегната кожа на лицето. Намажете лицето си със сместа, изчакайте 10-15 минути и се измийте с хладка вода.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*