Home / Красота / “Мис Овца” събра вакли претендентки

“Мис Овца” събра вакли претендентки

Един по-различен конкурс по красота

Атрактивен конкурс по красота събра изящни представители на животинския вид. Над 100 овце са премерили сили и изящество в нестандартния конкурс. Организаторите на атрактивното събитие в Монголия разказват, че участниците в конкурса са били известен период на диета, за да се вталят и разхубавят за надпреварата по красота. Овцете са хапвали само трева, а вълната им е била старателно изчеткана.

Целта на конкурса е да се запознаят и да обменят опит хората, които се занимават с отглеждане на овце, да разменят координати и да си сътрудничат. Овчарите в Монголия гледат много сериозно на “професията” си и в интерес на истината припечелват около 46 хил. долара. Да си овчар съвсем не е срамно, напротив.

Конкурсът цели да популяризира дейността по отглеждането на вакли шилета и да подпомогне овчарите, които се занимават изключително само с отглеждането на овце и стопанисването на малки стопанства.

Някои от показаните вакли овчици действително имат страхотна визия, дълга мека козина и горда осанка. Други пък изглеждат повече от смешни със сплъстената си вълна, но като във всеки конкурс и тук има небивала конкуренция.

“Мис Овца” не печели нов автомобил като нашите миски, но пък може да се продаде за далеч по-сносна цена, след като грабне “короната”.
бутони към социални мрежи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*